Drama Korea The World of The Married yang menjadi kegilaan rakyat Malaysia sekarang turut mencatatkan rekod apabila berjaya mendapat jumlah tontonan tertinggi yang pernah dicapai oleh mana-mana drama dalam sejarah rangkaian stesen TV di Korea. Fuh hebat!

Menariknya, heroin atau pelakon utama drama ini, Kim Hee Ae, memainkan watak Dr Ji ternyata memberi kesan yang begitu mendalam kepada penonton dengan digambarkan sebagai isteri yang bijak, kuat dan seorang wanita yang independent. Jom kita kenali lebih dekat dengan pelakon utama The World of The Married ini.

1. DUTA PRODUK KECANTIKAN


Kalau anda perasan, Kim Hee Ae pernah menjadi seorang duta produk kecantikan dalam salah sebuah jenama terkenal iaitu SKII. Patutlah macam pernah nampak kan?

Mengakui bahawa dirinya tak begitu rajin bersenam, sebagai ibu dan seorang isteri jadualnya cukup padat dan cukup membuatnya banyak bergerak. Katanya, ini saja dah cukup mempertahankan bentuk badannya!

Beliau juga rajin menggunakan pelembab wajah dan mengamalkan diet teratur. Simple!

2. LEBIH 37 TAHUN DALAM INDUSTRI HIBURAN DI KOREA SELATAN

IKLAN

Memulakan karier sejak tahun 1983, beliau telah membintangi lebih 30 drama ikonik, menjadi model, serta turut dilantik menjadi jurucakap produk kecantikan. Beliau telah berkecimpung dalam industri hiburan lebih dari 37 tahun di Korea Selatan tau!

3. Sudah Menjadi Model Pada Tahun 1978

Difahamkan bahawa wanita kelahiran Jeju ini terjun di industri modeling pertamanya bagi sebuah iklan untuk pakaian seragam sekolah pada tahun 1978. Alamak penulis tak lahir lagi waktu ni.

Pada 1983, Kim Hee Ae melakukan debut lakonannya bagi filem The First Day of Twentieth Year. Namun nama Kim Hee Ae mulai melonjak naik sejak membintangi filem Beyond the Mountains pada tahun 1991 dan Sons and Daughters pada tahun 1992.

4. ANGGUN PADA USIA 53 TAHUN

IKLAN


Artis yang memiliki tinggi 164 cm ini baru saja menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-53 pada 23 April lalu.

Dilahirkan pada tahun 1967 di Jeju, artis ini sering kelihatan trendy dan elegan. Lihat saja dalam drama The World of The Married, penampilannya nampak menyerlah walaupun tidak sarat dan keterlaluan kan?

Beliau juga dikatakan menginspirasikan ramai wanita supaya berasa lebih konfiden agar mengenakan pakaian yang selesa dengan diri mereka.

5. Pelakon Berstail 


Beliau pernah tampil dengan pelbagai watak sebelum ini, antaranya sebagai seorang penulis dalam filem Snow Flower (2006), CEO sebuah syarikat gergasi dalam Midas (2011), seorang detektif dalam unit jenayah keganasan melalui Mrs Cop (2015) dan penerbit eksekutif dalam sebuah syarikat penyiaran menerusi Second to Last Love (2016).

Selain membintangi drama percintaan, beliau juga pernah memainkan watak jahat sebagai orang ketiga dalam hubungan rumah tangga kawan baiknya sendiri menerusi drama My Husband’s Lover (2007).

IKLAN

Ketika Kim Hee Ae berubah menjadi seorang detektif menerusi drama Mrs. Cop (2015), beliau pula banyak terlibat dengan aksi pergelutan.

Bayangkan, bahkan di usianya yang sudah hampir mencecah 50-an ketika itu, beliau masih mampu meyakinkan penonton dengan adegan bela diri yang mantap! Selain itu, Kim Hee Ae juga banyak memainkan peranan dalam filem

6. Keluarga Yang Bahagia

Mendirikan rumah tangga pada tahun 1997, suaminya Lee Chan-jin, merupakan bekas CEO laman portal Dreamwiz. Hasil perkahwinan ini, mereka mempunyai 2 orang anak lelaki yang comel.

Tak banyak berbeza dari lakonan, dalam kehidupan sebenar Kim Hee-ae juga dianggap sebagai supermom. Ini kerana dia perlu menyeimbangkan peranannya sebagai seorang ibu, seorang isteri, serta kariernya sebagai pelakon.

Hanya tinggal empat episod terakhir je, penulis memang suka dengan mutu lakonan Kim Hee-ae sebagai ‘Dr Ji’ dalam drama ni,betul-betul buat kita tersentuh. Tak sabar nak tungu episode seterusnya.