Penganjuran acara muzik tahunan, Good Vibes Festival 2024 yang dijadualkan berlangsung pada 20 dan 21 Julai kelak telahpun dibatalkan serta merta.

Penganjurnya, Future Sound Asia sebentar tadi mengumumkan pembatalan mengejutkan itu menerusi laman sesawang rasmi dan platform media sosial Good Vibes Festival.

Menurut kenyataan rasminya, pembatalan berkenaan adalah demi menghormati istiadat pertabalan Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-17 yang bakal berlangsung di Balairung Seri Istana Negara pada 20 Julai 2024.

Sebarang persembahan berskala besar melibatkan artis antarabangsa tidak dibenarkan untuk berlangsung pada tarikh yang sama dan pihak berkuasa mengarahkannya agar ditunda ke tarikh lain.

Malangnya, sebarang bentuk penundaan oleh Future Sound Asia tidak mungkin boleh dilakukan memandangkan artis-artis yang dijadualkan membuat persembahan telah menyusun jadual masing-masing bagi menjayakan festival muzik lain yang berlangsung di sekitar rantau Asia Tenggara.

IKLAN
Good Vibes Festival 2024 Dibatalkan Demi Hormati Pertabalan Yang di-Pertuan Agong
Sumber : Laman sesawang Good Vibe Festival

Justeru, Future Sound Asia tidak mempunyai jalan selain membatalkan penganjuran Good Vibes Festival 2024 biarpun ia menerima tentangan daripada pembeli tiket.

Menurutnya lagi, pembeli tiket akan menerima semula jumlah wang pembayaran secara automatik menerusi cara pembelian tiket terdahulu.

IKLAN

Sebagai info, Good Vibes Festival 2024 telahpun membariskan nama-nama artis kontemporari antarabangsa dan lokal bagi melakukan persembahan di tapak parkir bas Genting Highlands Premium Outlet.

Antaranya termasuklah Joji, Russ, J Balvin, Henry Moodie, Tiger JK & Yoon Mi Raae serta ramai lagi.

IKLAN

Terdahulu, Good Vibes Festival 2023 pernah diarahkan batal oleh pihak kerajaan setelah kumpulan pop rock Inggeris, The 1975 melakukan aksi terlarang di atas pentas seperti bercium sesama jenis, mengeluarkan kata-kata kesat bagi menghina undang-undang di Malaysia dan membawa botol arak.

ARTIKEL BERKAITAN: Aksi Cium Sesama Jenis, Bawa Botol Arak.. Slot Konsert The 1975 Di Sepang Penuh Drama Hingga Terpaksa Dihentikan – REMAJA

BACA LAGI: Pembatalan Baki 2 Hari Good Vibes Festival 2023, Bayar Ganti Rugi Kepada Pembeli Tiket – Fahmi Fadzil – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI