Taylor Swift bukanlah figura yang biasa-biasa. Jika sebelum ini beliau menerima penghormatan sebagai penerima ijazah kedoktoran kehormat dari Universiti New York (NYU). Terkini, penyanyi ini membuktikan pada dunia berjaya menang anugerah tertinggi di AMAs 2022.

ARTIKEL BERKAITAN : Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York

#GirlPower : Menang Besar,Taylor Swift Bolot 6 Anugerah Di AMAs 2022

Dengan berbaju warna emas, Taylor Swift berpakaian setanding dengan kemenangannya tahun ini.

Malah, tahun ini juga merupakan tahun ke-50 buat American Music Awards (AMAs) mengadakan majlis penganugerahan, siaran langsung di Microsoft Theatre, Los Angeles.

Album Taylor, Red (Taylor’s Version) telah memenangi dua anugerah iaitu Anugerah Album Kegemaran dalam kategori Pop dan Country.

IKLAN

Video muzik lagu All Too Well (Taylor’s Version) iaitu juga filem pendek yang dibuat oleh Taylor berjaya menang Anugerah Video Muzik Kegemaran.

Tambahan pula, Taylor juga menang Anugerah Artis Perempuan Kegemaran kategori Pop dan Country.

Diakhiri dengan Taylor menerima anugerah tertinggi dari AMAs iaitu Anugerah Artis pada Tahun ini (Artist of The Year).

IKLAN

BACA : ‘Jumpsuit’ Keemasan Taylor Swift Di AMAs 2022 Ada Makna Mendalam, ‘Tribute’ 11 Tahun Lepas

Ikon yang disanjungi ramai itu berterima kasih atas sokongan peminat-peminatnya atau Swifties yang tidak putus menyokong kerjayanya. Taylor menerangkan yang Swifties adalah inspirasinya untuk berkarya dan mereka adalah punca kebahagiaannya.

“Saya mempunyai peminat untuk berterima kasih. Terutamanya, untuk kebahagiaan saya,” tambahnya.

IKLAN

Selain Taylor, kumpulan terpengaruh dari Korea Selatan turut mencipta sejarah sebagai pemenang bagi kategori Artis K-Pop Kegemaran dan juga Duo atau Kumpulan Pop Kegemaran.

Untuk pengetahuan, Artis K-Pop Kegemaran adalah kategori baru yang ditambah untuk AMA tahun ini, dan BTS adalah artis pertama yang berjaya merangkul anugerah berkenaan.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI