Jika sebelum ini, Cristiano Ronaldo mengetepikan dua botol Coke pada sidang media telah menyebabkan nilai pasaran Coca-Cola mengalami kerugian AS$4 bilion (RM16.4 bilion).

Giliran Paul Pogba Alih Botol Pada Persidangan Akhbar Euro 2020 Selepas Ronaldo

Kali ini,  giliran Pogba menurunkan botol alkohol Heineken ketika mewakili pasukan kebangsaan Perancis dalam sesi sidang media.

Dalam video yang tular di media sosial, tidak seperti Ronaldo, Pogba sepertinya tidak menghadapi masalah dengan Coca-Cola. Namun, dia kelihatan tidak selesa dengan sebotol bir yang disajikan di meja. Pogba kemudian meletakkan botol bir dengan wajah kesal di wajahnya.

 

IKLAN

Pogba mengambil tindakan ini pada sidang media selepas Perancis mengalahkan Jerman pada Euro 2020, Rabu (16/6) pagi.

“Paul Pogba meniru Cristiano Ronaldo ketika dia meletakkan sebotol bir sebelum memulakan sidang media setelah Perancis menang pada Jerman (pada Euro 2020),” lapor East Africa News Post, Rabu (16/6).

Giliran Paul Pogba Alih Botol Pada Persidangan Akhbar Euro 2020 Selepas Ronaldo

IKLAN

Sama seperti Coca-cola, Heineken juga merupakan salah satu penaja rasmi Euro 2020.

Tidak ada pengesahan dari Pogba mengenai tindakan ini. Namun, spekulasi mengenai alasan Pogba menurunkan minuman beralkohol dari atas meja mungkin kerana agama Islam melarang pengambilan minuman beralkohol dan tanggungjawab sebagai seorang Muslim.

Sebelum itu, pemain Portugal Cristiano Ronaldo yang menjaringkan dua gol lewat permainan ketika mencatatkan kemenangan 3-0 ke atas Hungary malam tadi telah mengejutkan banyak pihak disebabkan tindak-tanduknya itu.

IKLAN

 

Ronaldo menasihatkan orang ramai mengambil minuman air kosong ketika berdepan media sambil mengetepikan dua botol Coke di atas mejanya.

Menurut laporan, aksi Cristiano Ronaldo mengetepikan dua botol Coke pada sidang media telah menyebabkan nilai pasaran Coca-Cola mengalami kerugian AS$4 bilion (RM16.4 bilion). Wow,  itulah kesan orang berpengaruh tentunya menjadi tumpuan dalam masyarakat.