Perdana Menteri baharu Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam mengumumkan cuti peristiwa Pilihan Raya Umum jatuh pada hari Isnin, 28 November pada minggu hadapan.

Bagaimanapun, rakyat di negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor tertanya-tanya sekiranya cuti peristiwa di negeri mereka akan jatuh pada hari rasmi bekerja Ahad ataupun Isnin sama seperti negeri-negeri lain.

Well, bagi korang yang berada di Kedah, Kelantan dan Terengganu, korang tidak dapatlah bercuti panjang bermula hari ini memandangkan cuti peristiwa ditetapkan agar sama sahaja di seluruh negara; iaitu pada hari Isnin.

Namun bagi korang di Johor, ada berita gembira yang baru diumumkan oleh Menteri Besarnya, Onn Hafiz Ghazi sebentar tadi.

Johor menetapkan hari Ahad ini sebagai cuti peristiwa setelah pasukan boleh sepaknya, JDT berjaya melayakkan diri ke perlawanan akhir Piala Malaysia 2022, esok dan bakal menentang pasukan seteru, Selangor.

IKLAN

“Sama-sama kita hadir ke Stadum Nasional Bukit Jalil esok bagi terus memberi sokongan padu kepada pasukan JDT.

“Luaskan Kuasamu Johor. Sama-sama kita doakan kemenangan JDT,” catatnya di Facebook rasminya.

IKLAN

Menurut beliau lagi, cuti peristiwa ini telahpun mendapat perkenan Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dan ia merupakan tanda penghargaan ke atas sokongan padu rakyat Johor terhadap skuad Harimau Selatan itu.

Untung geng Johor! Ke mana korang akan bercuti panjang?

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Fikir 10 Kali Nak Cuti Singapura..” Paras Ringgit Paling Rendah Berbanding Dolar Dalam Sejarah – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.