Ihsan Foto : Nando's Malaysia

 

Mengikut pengalaman sendiri, pengunjung tegar ke restoran Nando’s Malaysia kebiasaannya akan memesan hidangan suku ayam bersama dua menu sampingan, bukan.

Biarpun Nando’s ada menyediakan pelbagai lagi menu lain yang tidak kurang sedapnya dan menarik untuk dicuba, menu set tersebut sudah sebati dengan lidah pengunjung Nando’s.

Well, kunjungan REMAJA ke cawangan Nando’s baru-baru ini juga dijanjikan dengan hidangan ayam yang biasa penulis pesan. Cuma ada sesuatu yang berbeza pada warnanya. Huh, nampak lebih ‘berkilat’ dan baunya juga sedikit berbeza apabila hidangan tiba ke meja kami.

Rupa-rupanya, ia merupakan menu terbaru yang dicipta khas oleh Nando’s untuk pasaran Malaysia dan Singapura sahaja. ‘Terbanglah’ ke mana-mana negara selain dua buah negara ini, korang tidak akan menemui menu ini.

Geng ‘Gila Kicap’ Perlu Cuba Perisa PERi-PERi Terbaru Di Nando’s Ini, Serius!

IKLAN

Apa yang membuatkan ia berbeza adalah kerana ia diinspirasikan daripada budaya makan dalam kalangan masyarakat di Malaysia dan Singapura yang menggemari perisa kicap. Kalau tak ada kicap di atas meja, memang tak sah! Tidak kiralah korang berasal dari negeri mana sekalipun mahupun berdarah Melayu, Cina atau India; kicap dan masyarakat kita berpisah tiada.

Hasil inspirasi ini, Nando’s mengajak korang untuk merasai set PERi-PERi Soya baharu khas demi pelanggan di negara kita.

Ayam panggang kelihatan amat menyelerakan dengan sos aromatik berwarna lebih gelap daripada kebiasaan (kerana adanya campuran kicap). Pada gigitan pertama, penulis terus dapat mengesan sos PERi-PERi pedas dengan perisa kicap manis. Rempah ratus yang menjadi resipi rahsia Nando’s seakan mencampur adukkan dua elemen tersebut dengan penuh lazat.

IKLAN

Kongsi Nando’s kepada REMAJA, idea untuk menghasilkan menu PERi-PERi Soya ini hadir secara semulajadi apabila mereka cuba memikirkan bagaimana mereka boleh memuaskan hati segenap masyarakat Malaysia without trying too hard dan ia perlu sinonim dengan lidah semua orang. Lantas, perisa kicap terus menjadi pilihan Nando’s pada akhir tahun ini.

Bagi korang yang ingin mencubanya, menu PERi-PERi Soya ini didatangkan dalam pakej untuk 4 orang di mana ia terdiri daripada satu ekor ayam, satu kerepek keledek dengan sos PERinaise, empat hidangan sampingan dan empat minuman ringan (bottomless). Semua itu hanya pada harg RM95 sahaja (atau RM23.75 seorang). Not bad kan?

Geng ‘Gila Kicap’ Perlu Cuba Perisa PERi-PERi Terbaru Di Nando’s Ini, Serius!

Sekiranya korang ingin ‘tapau’ pulang menu baharu ini, Nando’s Malaysia juga sedang menawarkan diskaun 15 peratus sekiranya korang memesan satu ekor ayam tersebut secara atas talian dengan kod promo Chicken15.

IKLAN

Pakej berharga RM99 ini terdiri daripada seekor ayam, empat Nata Portugis (seperti egg tart), empat hidangan sampingan dan empat minuman.

Geng ‘Gila Kicap’ Perlu Cuba Perisa PERi-PERi Terbaru Di Nando’s Ini, Serius!

Ingat, kod promosi ini hanya terhad bermula sekarang hingga 27 Februari 2022.

Enjoy the new taste!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI