Saban tahun, ada saja resepi baru yang diperkenalkan oleh Kentucky Fried Chicken (KFC) agar pelanggan tak mudah bosan.

Ternyata pandemic COVID-19 memberikan kesan yang bukan sedikit ke atas dunia perniagaan baik kepada syarikat yang sudah berjenama besar dan dikenali ramai.

Gara-Gara Wabak Pandemik, KFC  Buang Slogan ‘Finger Lickin’ Good’

Terkini, Kentucky Fried Chicken (KFC) yang cukup familiar dengan slogan finger lickin’ good atau sedap sehingga menjilat jari terpaksa menukar slogannya gaga-gara pandemik COVID-19.

Walau bagaimanapun, KFC mungkin terpaksa melupakan penggunaan slogan yang terpahat dalam minda orang ramai ini buat sementara waktu.

IKLAN

Hal ini demikian kerana slogan tersebut dilaporkan telah menimbulkan kebimbangan kepada segelintir pelanggan KFC terutamanya dengan penularan pandemik COVID-19.

Gara-Gara Wabak Pandemik, KFC  Buang Slogan ‘Finger Lickin’ Good’

Atas sebab itu, KFC telah membuat keputusan untuk menghentikan penggunaan slogan mereka buat sementara waktu untuk menjaga sensitiviti pelanggan.

IKLAN

Walau bagaimanapun, sebahagian besar daripada pelanggan juga tidak mempunyai masalah dengan slogan yang telah digunakan KFC buat satu tempoh yang lama.

Dalam pada itu, Harland Sanders mengasaskan KFC pada tahun 1930-an. Walau bagaimanapun, KFC membuka francais pertama pada tahun 1950-an dan menggunakan slogan berkenaan sejak waktu itu.

IKLAN

Walau bagaimanapun, ia tidak lagi menggunakan slogan pada akhir tahun 1990-an. Slogan itu bagaimanapun dibawa semula pada tahun 2008.

Gara-Gara Wabak Pandemik, KFC  Buang Slogan ‘Finger Lickin’ Good’

Buat anda yang merindui slogan ini, KFC memaklumkan pihak mereka pasti akan menggunakan slogan ini apabila tiba masanya. Setakat ini, KFC mempunyai sekitar 22,500 cawangan di seluruh dunia.

Penulis berharap agar pandemik maut ini cepat la hilang dari bumi. So tak perlu nak tukar slogan KFC yang dah tersemat dekat jiwa kita ni. Tapi kalau KFC ni tukar slogan apa yang korang rasa sesuai?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI