Aww, look at you two!

 

Pasangan kacukan dan selebriti terkenal, Priyanka Chopra dan Nick Jonas akhirnya dipastikan telah bergelar suami isteri secara rasmi setelah beberapa foto tersebar semalam.

Foto-foto daripada sumber dalam itu menunjukkan mereka berdua sedang tersenyum lebar semasa melakukan majlis Mehendi.

Now, what is Mehendi?

 

Akhirnya Kahwin! Lihat Foto Majlis Mehendi Priyanka Chopra & Nick Jonas

Mehendi atau juga dikenali sebagai mehndi ialah acara melukiskan inai pada bahagian tubuh badan seperti yang juga dilakukan oleh pasangan pengantin Melayu di negara kita. So sekarang korang tahulah kan dari mana datangnya adat malam berinai tu.

IKLAN

Priyanka dan Nick telah memilih pakaian tradisional daripada pereka fesyen sama iaitu Abu Jani Sandeep Khosla. Abu Jani juga bertanggungjawab untuk rekaan baju Deepika Padukone dan Ranveer Singh, bulan lalu.

 

Akhirnya Kahwin! Lihat Foto Majlis Mehendi Priyanka Chopra & Nick Jonas
Tunang Joe Jonas iaitu Sophie Turner turut hadir dengan memakai pakaian tradisional hitam. Selain itu, Frankie Jonas, Kevin Jona dan pelakon Kingdom Jonathan Tucker juga turut serta.

 

Walaupun foto berinai ini tersebar semalam, namun mereka dipercayai telahpun menyelesaikan majlis tersebut kelmarin.

Dan daripada info yang disampaikan rakan berbangsa India kami, majlis berinai hanya akan diadakan sehari dua sebelum upacara pernikahan.

Selepas ucapara Mehendi, pasangan biasanya dikehendaki untuk mengucapkan janji suci atau vow masing-masing agar mereka boleh disatukan sebagai suami isteri.

IKLAN

BACA: Kalau Rindu Pasangan Long Distance, Lakukan 3 Teknik Priyanka-Nick Ini

 

Akhirnya Kahwin! Lihat Foto Majlis Mehendi Priyanka Chopra & Nick Jonas

 

Menariknya, mereka berdua tak teragak-agak untuk memuat naik foto rasmi di Instagram dan meletakkan ayat caption yang sama. Ia berbunyi:

“Salah satu keistimewaan hubungan kami ialah waktu yang peluang untuk menyatukan keluarga dan menghormati budaya masing-masing. Pelan pernikahan kami yang memerlukan campuran budaya amat menakjubkan. Ini adalah majlis penting seorang gadis semasa upacara pernikahan di India iaitu Mehendi,” tulis mereka.

IKLAN

 

Akhirnya Kahwin! Lihat Foto Majlis Mehendi Priyanka Chopra & Nick Jonas

 

Menurut sumber lain, mungkin sekali telah dinikahkan dalam adat agama Kristian semalam di Istana Umaid Bhawan di Jodhpur, Rajasthan India. Bagaimanapun, masih belum ada foto yang tersebar.

Untuk majlis ini, Priyanka dan Nick dilaporkan memakai rekaan Ralph Lauren manakala cincin perkahwinan pula daripada Chopard.

Apa-apa pun, congrats korang!

BACA: Jom Double Date Macam Nick-Priyanka

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI