Selepas satu hari dibelengu dengan kontroversi video viral yang menyerupai pelakon Syafiq Kyle semalam, akhirnya kenyataan rasmi diberikan oleh Syafiq sendiri melalui akaun Instagram-nya sendiri.

 

Dalam kenyataan yang ringkas tapi padat itu, Syafiq menjelaskan beberapa perkara selepas seharian berdiam diri. Pertama, dia dan pihak pengurusan memandang serius akan isu pencerobohan privasi yang terpaksa dihadapi oleh Syafiq dan kini sedang dalam proses menyiasat dalang sebenar di sebalik penularan beberapa buah video tersebut semalam.

Syafiq juga memohon agar isu ini tidak lagi berpanjangan tambahan pula kita seharusnya menghormati bulan Ramadan sekarang. Sekiranya isu buli siber ataupun penularan lebih banyak video akan berlaku selepas ini, pihak Syafiq tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.

Fans Beri Sokongan Padu Pada Syafiq Kyle Selepas Keluarkan Kenyataan Rasmi

 

IKLAN
Fans Beri Sokongan Padu Pada Syafiq Kyle Selepas Keluarkan Kenyataan Rasmi
Syafiq Kyle dan Amyra Rosli kini popular melalui drama Nur.

 

Kedua, viral semalam apabila screenshot yang memaparkan perbualan Direct Message di antara ‘Syafiq Kyle’ dan seorang individu bernama Faizi Khairudin. Dalam perbualan tersebut, Syafiq dilihat seakan memohon kerjasama agar video-video lain tidak berkeluarkan oleh Faizi. Namun, hari ini Syafiq menjelaskan bahawa screenshot tersebut adalah telah diedit dengan menggunakan gambar profil Shafiq agar ia kelihatan real.

Akhir sekali, Syafiq memohon maaf sekiranya ada pihak yang terkesan dengan kontroversi video viral ini dan berterima kasih kepada mereka yang setia menyokongnya.

 

IKLAN
Fans Beri Sokongan Padu Pada Syafiq Kyle Selepas Keluarkan Kenyataan Rasmi
Kenyataan rasmi yang dikeluarkan, sebentar tadi.

 

* * * * *

 

Ternyata, peminat tidak berganjak daripada memberikan sokongan padu kepada Syafiq dalam menempuhi isu ini. Antaranya termasuklah:

IKLAN

@tomoshirika

Semuga dipermudahkan segala urusan, diberikan ketabahan menhadapi ujian ini… Aamiin.. Stay strong and focus always.. Will always be your fan no matter what happened… Take care capik

norsuriani_1986

Waalaikum salam. Kami sntiasa di belakang Syafiq, anggap je ni dugaan dariNya. Stay strong Syafiq.

norlina_nazsofeazimrizz

Sentiasa ingat Allah SWT. Insyaallah akan permudahkan segala rintangan dan dugaan. Be strong.

 

Selebihnya, peminat tak putus-putus berkata agar Syafiq kuat dalam menempuhi dugaan tersebut dan mereka tidak sabar untuk menunggukan episod drama lakonannya, Nur pada malam ini.

Stay strong brother!