Duni platform penstriman dan audio siar (podcast) kini makin rancak bak cendawan selepas hujan, terutama semenjak populariti audio siar Studio Sembang melonjak tinggi dalam kalangan pendengar anak muda.

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Terima Kasih Untuk Semua Kenangan Terindah’ -Komen Manis Aedy Ashraf Buat Amelia Henderson

Enggan Dengki Mahupun Iri Hati, Amelia Henderson Sokong Inisiatif Anak Muda Dalam Menghidupkan Lagi Dunia ‘Podcast’!

Studio Sembang yang dihoskan oleh pelakon terkenal, Amelia Henderson mula bersiaran tahun lepas dengan berfokuskan asam garam dan sebalik tabir dunia industri hiburan.

Jelitawan tersebut yang turut merangkap penerbit eksekutif Studio Sembang menjelaskan bahawa program tersebut bertujuan sebagai platform untuk rakan-rakan artis berkongsi ruang dan peluang menyebarkan mesej yang positif kepada orang ramai juga kisah kehidupan dan pengalaman mereka dalam bidang yang diceburi.

IKLAN

Pelakon berusia 27 tahun ini turut berkesempatan berkongsi tips peribadinya kepada anak muda yang ingin menceburi dunia audio siar tersebut ketika ditemui di majlis penutup Global Summit Maybank, Selasa lepas.

“Sekarang kita sendiri boleh lihat makin ramai anak muda yang mula berjinak-jinak publish podcast sendiri dan sejujurnya Ame sangat suka dan sokong sepenuhnya sebab saya rasa apabila makin ramai mula hangatkan dunia podcast ini, akan makin ramai yang mula mendengar.

Enggan Dengki Mahupun Iri Hati, Amelia Henderson Sokong Inisiatif Anak Muda Dalam Menghidupkan Lagi Dunia ‘Podcast’!

IKLAN

“Bagi saya sendiri, tips paling penting dengan apa-apa digital content sekalipun adalah konsistensi. Walaupun kita tidak berapa yakin dengan idea kita, as long as kita konsisten dan keluarkan bahan setiap minggu, benda itu akan membolehkan korang untuk faham apa yang pendengar mahukan,” jelasnya.

Sekadar info, Studio Sembang telah meraih lebih 71,000 pengikut di YouTube.

IKLAN

BACA LAGI: Berjaya Buat David Foster ‘Annoyed’ Lalu Turun Pentas, Sissy Iman Hulur Albumnya Sebagai Tanda Minta Maaf

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

KREDIT FOTO: Instagram Amelia Henderson