Lupita Nyong’o yang pernah membawakan watak Nakia di dalam Black Panther baru-baru ini muncul sebagai pelakon filem prequel A Quiet Place: Day One.

Filem ini mengisahkan tentang bandar New York yang tiba-tiba didatangi makhluk aneh buta yang meragut nyawa ramai penduduk. Seorang wanita (Sam) bersama mereka yang masih terselamat cuba mencari cara untuk menyelamatkan diri tanpa perlu mengeluarkan sebarang bunyi bising.

Perjalanan Sam untuk menyelamatkan diri ini penuh cabaran sebab bukan sahaja dengan memerlukan kerjasama dengan kucing kesayangannya tapi pada masa yang sama, untuk membantu Eric pulang ke pangkuan keluarga. Adakah mereka berjaya menyelamatkan diri dan apa yang terjadi kepada makhluk aneh itu, anda perlu tonton sendiri.

Dunia Tanpa Bunyi Bising, Aman Atau Bencana? Filem A Quiet Place: Day One Dijamin Tegang!

IKLAN

Apa yang menarik mengenai filem ini adalah ia bukan sahaja menonjolkan tentang makhluk buta yang meragut nyawa orang itu sahaja. Malah terdapat kisah yang penuh emosi mengenai watak utama itu sendiri iaitu Sam. 

Mungkin ada sesetengah penonton yang menyangka filem ini membosankan kerana judulnya saja “A Quiet Place” dan ekspektasi bagi yang belum pernah menonton A Quiet Place (2018) dan A Quiet Place 2 (2020) pula mungkin menganggap filem ini tidak banyak bercakap dan diam saja. Walau bagaimanapun, anda jangan pelik kalau setiap babak dalam cerita ini akan membuatkan korang rasa tegang dan terkejut sebab ada banyak jump-scare yang menanti!

IKLAN

Dunia Tanpa Bunyi Bising, Aman Atau Bencana? Filem A Quiet Place: Day One Dijamin Tegang!

IKLAN

Sekadar info, filem prequel A Quiet Place: Day One merupakan filem arahan Michael Sarnoski dan bagi yang baru nak tonton juga tidak akan ada masalah nak catch up dengan filem ini. Rate filem A Quiet Place : Day One ialah PG13, jadi tidak digalakkan untuk kanak-kanak. Bagi penonton yang dah tak sabar nak tengok filem ini, ia berada di pawagam bermula 27 Jun ini.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI