Setiap bulan, pastinya peminat K-Drama tertunggu-tunggu drama terbaru yang akan ditayangkan di kaca televisyen. Lebih-lebih lagi dalam situasi hari ini, dimana seluruh rakyat Malaysia perlu mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan.

Nah guys, korang masih boleh chill dengan drama-drama Korea yang khabarnya bakal ditayangkan sepanjang April ini.

1. When My Love Blooms

Mengisahkan tentang sepasang kekasih, Han Jae-Hyun dan Yoo Ji-Soo yang kembali bertemu. Namun, pertemuan itu membuatkan mereka berubah. Sebelum ini Jae-Hyun merupakan pelajar yang menjadi aktivis, namun kini dia menjadi menantu kepada kolompok JS yang gila kuasa.

Sedangkan, Ji-Soo dahulunya seorang wanita yang dilahirkan daripada keluarga yang baik tetapi akhirnya menjadi ibu tunggal kerana satu kemalangan yang meragut nyawa keluarganya.

2. Good Casting

Drama ini menceritakan tentang seorang ejen NIS yang telah dihukum kerana gagal menjalankan sebuah misi. Lalu, dia pun bekerja dalam dunia siber dan suatu hari Chan-Mi ditugaskan kembali untuk menyamar dan menyelidik kes pencurian kekayaan intelektual di salah sebuah perusahaan terbesar Korea.

IKLAN

3. Soul Repairer

Dibintangi oleh Jung So-Min dan Shin Ha-Kyun, drama ini mengisahkan tentang psychiatrist bernama Lee Shi-Joon yang menemui pelbagai klien dengan berbagai masalah. Dia selalu terfikir dimanakan kebahagiaan yang sepatutnya dirasai oleh manusia. Pada suatu hari, dia menemui seorang aktres muzikal yang namanya sedang meningkat naik, Han Woo-Joo.

4. Team Bulldog: Off-duty Investigation

Seorang detektif yang bernama Jin Kang-Ho yang tidak terlalu menyerlah di kalangan teman sekerja. Dia kemudiannya memiliki rasa ingin tahu yang menebal untuk menangani satu kes ini. Misinya adalah untuk menangkap seorang penjahat. Dalam masa yang sama, seorang detektif yang lian juga mempunyai misi yang sama untuk menangkap penjahat tersebut dan akhirnya mereka bekerjasama untuk membongkar kebenaran.

IKLAN

5. Born Again

Drama ini menceritakan dua orang lelaki dan seorang wanita yang mengalami kehidupan ‘dilahirkan semula’. Uniknya, mereka memiliki nasih yang berbeza-beza dan cuba untuk mengungkap sebuah rahsia.

6. How To Buy A Friend

Bertemakan kehidupan sekolah, kisah seorang pelajar yang bernama Park Chan Hong yang berbakat dalam bidang penulisan tetapi tidak mempunyai impian yang jelas kerana sering mendapat tekanan daripada keluarganya. Selain itu, drama ini juga menceritakan tentang kisah-kisah pelajar lain, yang mana Heo Dong Hyuk lebih memilih bekerja daripada belajar dan Uhm Se Yoo seorang pelajar yang popular di sekolah.

IKLAN

7. Exemplary Detective

Dibintangi Son Hyung Joo, Jang Seung Jo dan Lee Elliya, drama ini mengisahkan tentang Kang Do Chang, seorang detektif senior yang handal menyiasat kes. Pengalaman banyak mengajar beliau dan menjadikannya seorang yang berilmu.

Selain itu, ada juga cerita tentang seorang detektif elit bernama Oh Ju Hyeok yang boleh menjerat penjahat dengan pelbagai bukti.

8. The King: Eternal Monarch

Menceritakan tentang seorang Raja pada masa lalu yang bekerjasama dengan detektif masa hadapan. Kisah yang ditulis oleh Kim Eun Sook ini bergenre fantasi menampilkan tentang dua dunia paralel terhubung oleh sebuah pintu masuk.

Selamat menonton!