“Saya amat bangga segala usaha tidak mengkhianati hasil kami”

Itulah ungkapan terindah yang dilontarkan penyanyi dan juga pelakon berkaliber, Naim Daniel apabila melihat naskhah hit Projek: High Council (PHC), telah menjadi fenomena dan dapat diterima ramai.

Di samping itu, Naim yang membawa watak sebagai Ayam akui karakter tersebut sedikit sebanyak memberi impak yang cukup besar sepanjang kerjaya seninya.

ARTIKEL BERKAITAN: Kemuncak Projek High Council: Mierul Aiman Peroleh Pengajaran Disebalik Watak ‘Fakhri’

Impak Bawa Watak ‘Ayam’, Naim Daniel Bangga Turut Terlibat Dalam Projek: High Council

Selain itu, penyanyi lagu Sumpah itu menyifatkan dirinya cukup bangga kerana dapat turut terlibat bagi menjayakan naskhah arahan Anwari Ashraf yang cukup hebat pada masa ini.

IKLAN

“Watak Ayam ini serba sedikit memberi impak dalam kerjaya saya selama 19 tahun dalam industri dan ini menjadikan satu naskhah yang boleh dikatakan cukup membanggakan buat diri saya. Saya bangga berada dalam Projek: High Council ini. Alhamdulillah.

Impak Bawa Watak ‘Ayam’, Naim Daniel Bangga Turut Terlibat Dalam Projek: High Council

“Bukan mudah untuk menjayakan naskhah ini. Masing-masing memberikan seratus peratus usaha yang kita tahu perkara ini bukan senang, namun bila bercerita tentang semangat anak muda untuk menjadikan sebagai naskhah yang baik,” tuturnya kepada Remaja.

Berkata mengenai pengajaran mahupun sudut positif yang dapat diambil dalam PHC, Naim menyifatkan drama berkenaan serba sedikit dapat membuka mata masyarakat agar tidak memandang ringan tentang kejadian yang berlaku di dalam sekolah terutama selepas di luar bilik darjah.

IKLAN

Impak Bawa Watak ‘Ayam’, Naim Daniel Bangga Turut Terlibat Dalam Projek: High Council

“Saya percaya apa yang ditampilkan dalam naskhah ini adalah satu bentuk kehidupan yang jarang didengarkan oleh masyarakat iaitu bulu, keganasan, penindasan para pelajar dan gangguan seksual.

“Jika kita ambil dari sudut positif di mana kita dapat lihat perkara ini tidak lagi asing dari norma masyarakat untuk kita bincangkan di skala besar.

IKLAN

“Selain itu, jika dapat lihat dari sudut perspektif yang luas di mana kita cuba membangkitkan isu-isu yang serba sedikit dapat membuka mata masyarakat untuk tidak memandang enteng tentang apa yang berlaku di dalam sekolah,” ujarnya lagi.

Impak Bawa Watak ‘Ayam’, Naim Daniel Bangga Turut Terlibat Dalam Projek: High Council

Sekadar informasi, selain Mierul, High Council turut membariskan para pelakon baharu yang berbakat serta berpengalaman daripada pelbagai latar termasuk Nadhir Nasar, Amir Ahnaf, Naim Daniel, Yusof Hashim, Daiyan Trisha, Sazzy Falak, Ben Tan, Sathisvaran M Magesvaran, Kahoe Hon, Fadhli Masoot, Fazziq Muqris, Ameer Asyraf, Muzayyin Mahyuddin, Hazeeq Dean, Aida Aris, Azhar Sulaiman dan Edika Yusof.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Naim Daniel

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI