Haqiem Rusli

 

Jika pada tahun 2018, Anugerah Digital Muzik Era (EDMA) diungguli oleh Haqiem Rusli, tahun lalu pula menyaksikan dominasi kumpulan hop-hop popular, K-Clique setelah memenangi kategor Lagu Featuring Hit dan Rappers Paling Onz daripada 5 buah kategori yang yang mencalonkan mereka.

ARTIKEL BERKAITANHaqiem Rusli Sekali Lagi Minta Maaf Ketika Sambar 3 Anugerah – REMAJA

Dolla, Naim Daniel, MK Atau..Siapa Akan Ganti Populariti Haqiem Rusli Di EDMA 2020?

Haqiem Rusli di EDMA 2018.

Dolla, Naim Daniel, MK Atau..Siapa Akan Ganti Populariti Haqiem Rusli Di EDMA 2020?

IKLAN

K-Clique di EDMA 2018.

Kini, EDMA kembali semula untuk edisi 2020 apabila ia bakal distrimkan secara langsung pada hari Rabu ini. Anugerah yang berdasarkan kepada undian peminat secara media sosial ini mempertandingkan enam buah kategori saja pada kali ini memandangkan ia tidak boleh dibuat secara besar-besaran.

Kategori tersebut termasuklah Artis Norma Baharu (Naim Daniel, Syamel, Alif Satar, Asyfnsir, MK K-Clique), Lagu Featuring Hit (Cute, Jaga Jaga, Pulang, Sembah, Zuhud), Influencer PKP ERA (SOLOZ, Azfar Heri, Sir Fathi, Sofyank, Durian Kimchi), Lagu Viral Onz (Peluang Kedua, Cute, Teman, Pulang, Empat Dara 2020), Artis Baru Baek (Asyrfnsir, Azzam Sham, Harith Zazman, Dolla, Yonnyboii) dan Fan Club Paling Ngam (Azzam Sham, Usop, Floor 88, Naim Daniel, Dolla)

IKLAN

Memandangkan Haqiem Rusli tidak mendapayt pencalonan pada kali ini sekaligus tidak boleh meneruskan momentum kemenangan di anugerah yang bersandarkan kepada undian peminat, ramai yang tidak sabar untuk menantikan siapakah nama baharu yang akan menggantikan tampuk populariti di media sosial itu.

Dolla, Naim Daniel, MK Atau..Siapa Akan Ganti Populariti Haqiem Rusli Di EDMA 2020?

Senarai persembahan di EDMA 2020, lusa ini..

IKLAN

Semua itu akan terjawab apabila korang menontonnya pada 27 Januari ini, bermula jam 9 malam di Facebook, YouTube dan instagram ERA.

Sudah tentu, beberapa persembahan istimewa (meskipun secara virtual saja) kan dijayakan oleh Neeta Manisha, Harith Zazman, Loca B, Tuju, Yonnyboii, Asyraf Nasir, Azzam Sham dan Shiha Zikir.

Untuk pengetahuan, undian EDMA 2020 telahpun dibuka bermula 28 Disember hingga 18 Januari lalu. Haa, korang sempat tak mengundi?

BACA LAGIKarpet Merah EDMA 2018 Bersama Dewi Zeera Azizi – REMAJA