Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga pastinya mengucapkan syukur apabila pihak kerajaan telah pun membenarkan untuk menjalankan acara perkahwinan tetapi masih perlu diikuti dengan SOP yang betul.

Tapi musim-musim sekarang ni banyak kedai dan butik pengantin yang belum buka.Takkan tak ada dulang hantaran kan? So apa kata kita DIY je hantaran tema rustic seperti yang dikongsikn oleh penguna Facebook Haura Tasnim ini.

Boleh beli online melalui Shopee sahaja. Senangkan? Ini antara kedai di Shopee yang anda boleh survey dan beli.

Check this out!

Ada yang minat tema rustic ke? atau tengah pening lagi nak gubah barang hantaran? If korang tak ada hantaran lain time pkp ni mesti wajib ada hantaran untuk cincin/cheque kan?

Tema rustic ni senang sahaja nak gubah uols sebab tak banyak barang untuk guna. Sekarang banyak bahan yang boleh beli dekat shopee. So, I nak share barang yang dekat shopee dan semua bawah RM10 sahaja tau.

1. Pertama, mestilah dulang pallet macam ini. Harga dulang size paling besar RM10 sahaja. Ada macam macam design.

Dapatkan dulang disini

IKLAN

2. Kedua ialah nak bungkus polistren guna kain jenis ni. Kain guni gitu. Barulah rustic kan.

Dapatkan disini

3. Bila sebut rustic kena la guna pampass grass. Ye murah sangat okay. Satu hantaran tu guna sikit je sebab banyak ni tauu sebenarnya.

Dapatkan disini

IKLAN

4. Kayu hiasan ni pula RM2 je.

Dapatkan disini

5. Selepas itu, polisterene pula untuk pelapik. Murah je ada banyak size. Make sure ukur tau biar muat dulang.

Dapatkan disini

IKLAN

6. Ini pula untuk letak cheque kalau ada. Kalau taknak guna pun tak apa.

Dapatkan disini

7. Bunga pula boleh beli dekat kedai ni. Murah murah kat kedai ni.

Nak nampak cantik tapi sebenarnya murah sahaja boleh la tengok. Sekarang kan tema rustic tengah in trend. Barula nampakk wow.

Serius bagi kami dengan cara hantaran rustic ni kelihatan lebih eksklusif dan santai.

Simple tapi menarik, why not kan?

Sumber: Facebook Haura Tasnim