Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Begitulah peribahasa yang dapat ungkapkan buat pasangan pempengaruh media dan ahli perniagan terkenal tanah air ini.

Bersaksikan Auditorium MBSA, Shah Alam dan ribuan penonton, usahawan popular, Hafiz Mahamad, dinobatkan sebagai pemenang utama Anugerah Gempak Most Wanted 2022, sekali gus bergelar individu paling berpengaruh di media sosial dengan berjaya meraih jumlah undian tertinggi iaitu 125,288.

ARTIKEL BERKAITAN : “Beruntung Dapat Majikan Yang Sangat Menghargai…” Kongsi Rezeki Bawa Yang Terpilih Tunai Umrah, Hafiz Mahamad Terima Pujian Ramai

Syukur Menang Dua Anugerah, Hafiz Mahamad Beri ‘Reward’ Bonus Sebulan Gaji Kepada Staf

Sebagai tanda penghargaan atas kejayaan pada malam bertuah itu, Hafiz Mahamad memberi ganjaran buat para kakitangannya bonus sebulan gaji, selain sehari cuti.

Jelas tuan empunya badan, dia mahu menunaikan hasrat tersebut selepas melihat kesungguhan semua pekerjanya mengundi dan memberi sokongan padu atas usahanya selama ini.

IKLAN

Syukur Menang Dua Anugerah, Hafiz Mahamad Beri ‘Reward’ Bonus Sebulan Gaji Kepada Staf

“Saya lihat kesungguhan mereka dan itu yang buat saya sayang dan hargai usaha mereka. Saya berniat kalau ada rezeki menang, saya akan bagi satu hari cuti. Saya ada dua bisnes iaitu Ainda Beauty dan Ainaa Clinic.

“Untuk Ainaa Clinic, saya akan hadiahkan kakitangan satu bulan bonus gaji sempena raya nanti. Untuk Ainaa Beauty pula, saya ada kejutan lain. Pekerja saya seramai 70 orang dan keseluruhan bonus yang saya peruntukan mencecah RM300,000,” kongsinya.

Syukur Menang Dua Anugerah, Hafiz Mahamad Beri ‘Reward’ Bonus Sebulan Gaji Kepada Staf

IKLAN

Bukan itu sahaja, bapa kepada dua cahaya mata itu turut mendedikasikan kemenangan yang diperoleh itu buat semua kakitangannya.

“Bila ada anugerah seperti ini dan tercalon, pada mulanya agak janggal juga. Sejak awal percalonan lagi, semua kakitangan menyatakan sokongan dan mahu melihat saya menang.

“Saya cakap pada isteri, mahu datang ke sini dan bawa pulang sesuatu untuk pekerja saya. Mereka memang betul-betul bekerja keras, malah setiap hari mengundi saya,” tuturnya lagi.

Syukur Menang Dua Anugerah, Hafiz Mahamad Beri ‘Reward’ Bonus Sebulan Gaji Kepada Staf

IKLAN

Pada malam temasya itu juga,Hafiz sempat mengucapkan rasa syukur atas penghargaan tersebut dan mengatakan bahawa anugerah yang diterimanya itu merupakan salah satu rezeki isterinya yang juga pempengaruh terkenal, Syafiqah Aina.

“Jika ini adalah rezeki, saya percaya ini adalah rezeki untuk lelaki yang hanya menumpang rezeki isteri dan awak semua,” katanya.

Sekadar informasi, Hafiz mendirikan rumah tangga bersama Aina pada 24 November 2017.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Hafiz Mahamad

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI