Ramai yang mengambil peluang untuk bercuti di dalam negara sekarang disebabkan situasi pandemik COVID-19 yang melanda dunia.

Walaupun masih tidak dibenarkan ke luar negara, kita seharusnya bersyukur kerana di Malaysia terdapat banyak tempat-tempat menarik untuk dilawati.

Bukan hanya itu, pelbagai promosi dan diskaun hebat juga ditawarkan bagi memberi peluang menikmati percutian setelah lama ‘terkurung’ menjalani Perintah Kawalan Pergerakan.

Klook Malaysia ialah antara platform yang yang selalu menjadi ‘reference’ bagi ramai di kalangan kita untuk mencari pakej percutian dengan harga tidak masuk akal. Terbaru, Klook kini menawarkan promosi dengan potongan diskaun sehingga 60 peratus!

Urgh rugi kalau tak rebut.. kata nak bercuti kan.

Paling best, harga yang ditawarkan mempunyai pakej lengkap. Contohnya, korang boleh teus menempah hotel, tiket taman tema, aktiviti menyeronokkan dengan pilihan makanan serta baucar spa dalam satu laman web saja. Of course, kesemua itu hadir dengan potongan diskaun!

Jom lihat 4 pakej Hotel-Taman Tema pilihan REMAJA yang wajar korang rebut.

 

01

Lost World of Tambun

Glamping & Chalet ‘Terapung’

TBH, kami pun masih berjinak-jinak dengan idea glamping ini.

Terasa seperti percutian dalam dunia Tarzan pula di Tambun ni, hiks! Paling menarik apabila korang boleh menikmati makan malam piknik dengan menu BBQ. Bagi yang ingin dekat dengan sekumpulan ikan, korang boleh memilih chalet terapung.

Pakej 2 hari 1 malam ini turut menyediakan akses kepada Taman tema Lost World of Tambun untuk 2 hari.

IKLAN

2 Orang Dewasa: RM650 (Harga Asal RM1,078)

Orang Dewasa Tambahan: RM230 seorang.

 

02

Sunway Lagoon

Wildlife Park bersama Sunway Clio Hotel

Tak sempat untuk meluangkan masa di luar kawasan Lembah Klang tapi MASIH hendakkan percutian sekejap? Kami cadangkan korang untuk mengambil pakej berbaloi ini.

Sunway Clio Hotel adalah antara penginapan terbaru yang disediakan di Bandar Sunway dan kali ini, mereka menyediakan pakej sekali dengan akses ke taman tema Sunway Lagoon.

1 Orang Dewasa: RM339

 

IKLAN

03

Legoland Johor

Staycation di Legoland Hotel Malaysia Dengan Akses Taman Tema

Korang biasakan dengar tentang percutian di Legoland Johor Bahru. Kali ini, korang boleh kembali have fun di sana dengan pakej yang lebih berbaloi untuk penginapan 2H 1M ataupun 3H 2M.

Menerusi Klook, korang boleh menginap dan enjoy akses ke 3 kombo taman yang ada di Legoland iaitu Taman Tema, Water Park dan Sea Life. Paling kami suka adalah kredit F&B bernilai RM100 yyang diberikan untuk korang rasai di Legoland Hotel.

2 Dewasa & 1 Kanak-Kanak: RM1,074 (Harga Asal: RM1,585)

 

04

Desaru

Destinasi Tepi Pantai ‘Sun-Tastic’

IKLAN

Jauh sedikit dari Lembah Klang tetapi jika korang inginkan ketenangan, Desaru-lah jawapannya! Desaru merupakan antara pilihan popular bagi seisi keluarga kerana ia menyediakan pelbagai kemudahan untuk segenap peringkat umur.

Basically, terdapat 2 pakej menarik yang ditawarkan di Klook Malaysia. Kedua-duanya berupa penginapan di resort atau vila 5 bintang yang mempunyai kelebihan pemandangan pinggiran sungai, padang golf dan kawasan pantai!

Korang juga wajib mengambil peluang untuk ke salah satu taman tema air terbesar dunia iaitu Adventure Waterpark.

The Hard Rock Hotel Desaru Coast Sun-tastic Getaway: RM689 (Harga Asal: RM1,123)

The Westin Desaru Coast Sun-tastic Getaway: RM790 (RM1,095)

*

Sempena bulan Kemerdekaan ini, why not kita sokong industri pelancongan tempatan menerusi kempen ‘Explore Malaysia Like A Tourist‘ oleh Klook. Jom kita hargai semula kesemua tarikan yang ada di negara sendiri pada harga lebih murah.

Klook juga kini memberikan kod pengguna dengan potongan sebanyak RM15 melalui perbelanjaan minimum RM100 untuk semua aktiviti di Malaysia (kecuali aktiviti khas).

Best kan?

Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.klook.com bagi mendapatkan butiran lengkap tentang lebih banyak promosi menarik yang lain.

Sambil itu, jangan lupa untuk jaga kulit korang sepanjang percutian nanti.

Check It Out! 8 Jenama Baru Masuki Stor Terbesar Sephora Di Malaysia