Tidak sampai 24 jam berita pengunduran DJ Tyzo Xander atau nama sebenarnya Tuah Zolqarnain dari Radio Suria FM, nampaknya rezeki bertandang kepada pemenang Penyampai Radio Paling Popular Anugerah Bintang Popular ke-35 ini.

Dalam satau hantaran di Instagram, pihak Hot FM menyatakan hasrat mereka dengan bertanyakan kepada pengikut mereka sama ada mereka setuju atau tidak untuk Tyzo menyertai mereka.

“Aku mendengar suaramu! Ader, korang setuju tak kalau Tyzo Xander join Hot FM? Komen dan tag Tyzo ok. Jap kita orang nak lepak dengan Tyzo ni,” kongsi stesen radio popular tersebut.

Dilamar Hot FM, Menteri Komunikasi Pula Minta Bersabar. Rezeki Tyzo Xander Di Kelilingi Aura Positif

Sehingga kini hantaran tersebut menerima lebih 26 ribu tanda suka dan lebih 4 ribu orang meninggalkan komen. Rata-rata memuji tindakan stesen radio itu untuk melamar Tyzo sebagai salah seorang penyampai.

IKLAN

Manakala, dalam satu kisah yang lain pula. Menteri Komunikasi Malaysia, Yang Berhormat Fahmi Fadzil pula memuat naik gambarnya bersama Tyzo Xander di aplikasi X sambil memberikan kata-kata semangat.

“Terserempak dengan Tyzo. Bersabar, saudara. Rezeki tak pernah salah alamat. Insya-Allah,” tulisnya.

Ciapan tersebut sehingga kini telah ditonton lebih 289 ribu pengguna aplikasi itu dan menerima lebih 2800 tanda suka.

IKLAN

BACA JUGA: “Saya Tidak Reda Pemergian Ini,” – DJ Tyzo Xander Luah Rasa Tentang Pemergiannya Dari Suria FM

Dilamar Hot FM, Menteri Komunikasi Pula Minta Bersabar. Rezeki Tyzo Xander Di Kelilingi Aura Positif

Imbas kembali, Terdahulu, Suria FM mengumumkan khidmat penyampai Suria Petang itu secara rasminya berakhir semalam.

IKLAN

Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid atau DJ Lin menyifatkan khidmat Tyzo sangat besar sumbangannya dan akan sentiasa menyokong kariernya ke depan.

Keputusan berkenaan adalah antara langkah Suria FM dalam merangka strategi dan perancangan baharu.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI