Sukan Olimpik Tokyo 2020 kini masih hangat berlangsung di Jepun.

Baru-baru ini, olahragawati Jerman yang dikenali sebagai Alica Schmidt menjadi perhatian utama di Sukan Olimpik Tokyo disebabkan kejelitaannya.

Digelar Atlet Paling Seksi Di Dunia, Kenali Olahragawati Jerman Ini

Beliau diberikan gelaran atlet paling seksi oleh sebuah majalah Australia pada tahun 2017. Perkara itu menjadikan jumlah pengikutnya di Instagram meningkat kepada 2 juta ketika ini.

Ini beberapa fakta tentang Alica Schmidt dengan koleksi gambarnya yang panasnya.

1. Tampil di sukan larian berganti

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd)

Wanita muda ini sekarang sedang beraksi mewakili pasukan Jerman dalam larian berganti 4×400 wanita di temasya Sukan Olimpik Tokyo 2020. Di samping itu, dia juga menyertai pasukan campuran relay yang merupakan penampilan sulungnya di Olimpik.

IKLAN

2. Berstatus atlet wanita terseksi

Digelar Atlet Paling Seksi Di Dunia, Kenali Olahragawati Jerman Ini

Wanita berambut perang berusia 22 tahun itu dinobatkan sebagai atlet wanita paling seksi di dunia. Dia mendapat nama panggilan dari peminatnya di media sosial.  Menurut sumber, Alica Schmidt meletakkan sukan sebagai priority. Atlet cantik ini sendiri juga tidak tahu bagaimana dia boleh mendapat gelaran atlet paling seksi.

“Ada ribuan wanita lagi di Instagram lebih cantik daripada saya tetapi tidak mempunyai pengikut yang ramai”

“Saya tidak tahu mengapa saya mendapat gelaran ini. Sukan adalah keutamaan saya. Hargai kejayaan orang lain daripada cemburu dengan apa yang mereka kecapi,” katanya.

3. Brand ambassador produk olahraga dan kecantikan

IKLAN

Digelar Atlet Paling Seksi Di Dunia, Kenali Olahragawati Jerman Ini

Bukan biasa-biasa, pelari yang ditaja oleh Puma telah bertanding selama bertahun-tahun. Sebelum ini, meraih pingat perak di Kejohanan Bawah-20 Atletik Eropah 2017 dalam larian berganti 4×400.

Sebagai selebriti dan atlet yang terkenal, wajarlah Alica dipercayai menjadi duta jenama atau duta untuk pelbagai produk. Sekiranya anda melihat muat naik akaun Instagramnya, Alica sering mendapat sokongan daripada banyak jenama. Bermula dari produk sukan, kesihatan, dan kecantikan.

4. Selebgram dengan 2.3 juta follower

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd)

Fakta lain mengenai Alica Schimdt, dia ternyata menjadi salah satu selebgrams paling popular di Jerman. Tercatat, Schmidt mempunyai 2.3 juta pengikut di Instagram. Majoriti pengikut Alica adalah lelaki.

Sekiranya korang meninjau ke akaun Instagramnya @alicasmd, wanita yang dilahirkan pada 8 November 1998, sering memuat naik aktiviti semasa latihan dan aktiviti harian beliau.

5. Tenaga Pengajar kecergasan kelab Borussia Dortmund

Digelar Atlet Paling Seksi Di Dunia, Kenali Olahragawati Jerman Ini

Alica Schmidt adalah salah seorang tenaga pengajar kecergasan untuk pemain kelab bola sepak Jerman, Borussia Dortmund.

Di saluran Youtube rasmi Dortmund, Alica mempunyai program eksklusif untuk kandungan latihan kecergasan Erling Haaland dan rakan-rakan.

Cantik dan seksi betul kan Alica ni. Kalau penulis jadi lawan dia boleh kalah dek terpegun dengan kecantikkan dia. Good Luck Alica!