Nahas pesawat Lion Air JT 610 yang terjadi semalam, 29 Oktober ternyata memberi berita duka buat pasangan pengantin Intan Indah Syari apabila bakal pasangan hidupnya, Rio Nanda Pratama antara yang berada dalam pesawat malang itu.

“Dia sudah melamar minggu lalu dan kami dijadualkan bernikah lagi dua minggu,” kata Intan Indah Syari yang menangis apabila mendapat khabar berita pesawat ini terhempas.

Intan tidak dapat menahan sebak saat bercerita mengenai bakal suaminya. Mereka dijangka mengadakan majlis pernikahan lagi dua minggu

 

 

IKLAN
Rio ada melamar pasangannya minggu lalu dan bakal bernikah lagi dua minggu. Kini segalanya tinggal kenangan

ARTIKEL BERKAITAN : Tragik, Bukan Kali Pertama Terhempas, Ada 14 Insiden Termasuk 7 Kali Tergelincir Libatkan Pesawat Lion Air

ARTIKEL BERKAITAN : Burung Merbuk Jatuh Jadi Petanda, Ini Fakta Kronologi & Nahas Pesawat Lion Air JT 610

IKLAN

Tiada kata-kata mampu lahir dari mulutnya. Cuma dia memaklumkan Rio Nanda ada seminar di Jakarta dan dalam perjalanan pulang ke Pangkal Pinang.

IKLAN

“Semasa menghantarnya, dia sempat peluk lima kali dan pesan jaga diri baik-baik. Dia juga minta saya kuat. Sambil mengusap air mata yang tak henti mengalir, Intan menjelaskan bakal suaminya itu bekerja sebagai doktor di Rumah Sakit Bhakti Timah Pangkal Pinang.

“Dia ke Jakarta kerana perlu menghadiri seminar di Rumah Sakit Harapan Kita,” katanya yang datang bersama sepupunya, Bibi.

Pasangan ini hanya menunggu hari untuk disatukan sebagai suami isteri namun takdir menentukan segalanya


Di instagram Rio_Nanda_Pratama, ternyata ungkapannya yang berbunyi “tanganku tak akan sampai mengusap pipi lembutmu, kakiku tak akan kuat untuk berlari ke tempatmu, tapi doaku akan selalu menyapamu. Selamat ulangtahun, semoga kamu panjang umur dan bahagia selalu serta satu harapanku di saat hari bahagiamu ini, semoga kita selalu bersama dalam satu cinta yang utuh. Sekali lagi, happy birthday cintaku.