Semakin ramai selebriti antarabangsa yang terbuka untuk memaparkan kehidupan mereka yang sebenar menerusi filem dokumentari.

 

Sekiranya pada tahun lalu, nama-nama besar seperti Ariana Grande, Shawn Mendes dan Blackpink telahpun melancarkan dokumentari masing-masing menerusi platform penstriman atas talian, kali ini tiba pula giliran Demi Lovato menerusi siri dokumentari ‘Dancing With The Devil’..

.. dan Demi tidak teragak-agak untuk menceritakan segalanya.

Ini termasuklah kisah malam dia menggunakan dadah secara berlebihan (overdose), 3 tahun laluu.

Okay, apa sebenarnya yang terjadi ini?

Demi Lovato Mengaku Pernah Dirogol Pelakon LelakiSiri tersebut bakal menemui penonton di YouTube pada minggu hadapan.

Namun, episod pertamanya telah ditayangkan lebih awal malam Selasa lalu di acara virtual ‘South by Southwest’.

IKLAN

Banyak perkara telah diperkatakan oleh Demi dan salah satu daripada topik hangat yang diperkatakan oleh Demi adalah mengenai insiden overdose pada tahun 2018 yang hampir meragut nyawanya.

Kata Demi, dia dan kawannya telah berkunjung ke beberapa buah bar pada tahun 2018 dan menuju ke rumahnya tidak lama selepas itu. Selepas semua orang pulang ke rumah masing-masing sekitar 5.30 pagi, dia yang sedang mabuk membuat panggilan telefon kepada seorang pengedar dadah bagi meminta dia mengirimkan dadah jenis oxycodone dan mungkin fentanyl.

Namun, keinginannya itu telah bertukar menjadi pengalaman pahit yang masih diingatinya.

“Saya bukan sekadar overdose, mereka juga mengambil kesempatan secara seksual ke atas saya.

“Apabila mereka menemui saya selepas malam itu, saya dalam keadaan tidak berbaju dan kulit saya sudah hampir bertukar biru selepas pelaku mengambil kesempatan.”

Demi Lovato Mengaku Pernah Dirogol Pelakon Lelaki

Demi Lovato semasa berada di karpet merah anugerah Billboards pada tahun 2018..

IKLAN

Selepas insiden itu, Demi dihantar ke hospital dan doktornya bertanya jika dia telah menjalinkan hubungan sulit dengan keizinannya. Demi tidak bersetuju dia harus diperlakukan sebegitu memandangkan dia tidak mampu mempertahankan dirinya.

Demi turut memberi komen mengenai keadaannya selepas insiden yang hampir meragut dirinya itu. Dia terpaksa berdepan dengan 3 serangan angin ahmar (stroke) dan satu serangan jantung.

Hasil daripada serangan tersebut, Demi kini tidak lagi boleh memandu dan berdepan masalah blind spots pada matanya.

“Kadangkala bila saya menuang air, saya tidak dapat menuangnya tepat ke dalam cawan kerana saya tidak mampu melihat dengan betul.”

Demi Lovato Mengaku Pernah Dirogol Pelakon Lelaki

IKLAN

Sejak insiden pada tahun 2018 itu, Demi berterusan cuba memperbaiki dirinya dari segi mental dan fizikal.

Dalam episod keempat ‘Dancing with the Devil’ itu kelak, ia akan menunjukkan Demi mengambil suntikan Vivitrol untuk membantu mengatasi keinginannya terhadap alkohol dan opioid.

*

Banyak betul dugaan yang dihadapi oleh bekas bintang Disney ini.

ARTIKEL BERKAITANDemi Lovato Enggan Lagi Pengaruhi Remaja Gunakan Filter Wajah – REMAJA

Terdahulu, Demi pernah mendakwa dirinya diperkosa pernah terjadi semasa dia berusia 15 tahun lagi dan ia menjadi punca dirinya hilang dara.

Insiden itu dakwanya melibatkan seorang pelakon lelaki dan pada usia muda itu, Demi sekadar mendiamkan isu tersebut saja. Implikasinya, ia masih menghantui dirinya memandangkan lelaki itu masih tidak dikenakan sebarang tindakan oleh ‘orang industri’ dan masih diambil bekerja.