DC secara rasmi melancarkan rangkaian pengalaman Batman mudah alih baru untuk kanak-kanak berumur 6-12 tahun. Menariknya, aplikasi DC: Batman Bat-Tech Edition ini adalah salah satu aplikasi mudah alih percuma yang terdapat di app store dengan 13 bahasa di dunia.

DC Lancar Aplikasi Batman AR Pertama Di Dunia Dengan 13 Pilihan Bahasa

Aplikasi ini membolehkan kanak-kanak bergabung dengan pasukan memerangi jenayah Batman, Knightwatch dan terjun ke dunia Batman.

Pelancaran ini dilakukan tepat pada masanya untuk meraikan “Bulan Batman” pada September dan DC Fandome, iaitu pengalaman peminat global pada 16 Oktober. Di Malaysia, perkhidmatan penstriman HBO GO dan Cartoon Network pula sedang bersiap sedia bagi menghidangkan satu bulan yang dipenuhi aksi dan pertandingan bertema Batman serta pengambilalihan yang didedikasikan untuk Caped Crusader.

Beberapa ciri menarik pelancaran, aplikasi DC: Batman Bat-Tech Edition :

IKLAN

DC Lancar Aplikasi Batman AR Pertama Di Dunia Dengan 13 Pilihan Bahasa

Misi Augmented reality (AR)

IKLAN
  • Melalui ciri aplikasi AR terkini, anak-anak menjadi anggota baru pasukan Batman’s Knightwatch dan membawa mereka dalam misi Batman sebenar untuk membasmi jenayah. Cool AR memberikan pengalaman 3D sebenar yang berkaitan dengan konsep dan reka bentuk teknikal yang membolehkan Batman’s Bat-Tech hidup kembali.

Permainan mini

  • Pengguna boleh bermain permainan pemanduan mudah alih bertema Batman yang menguji kemahiran pemain mengendalikan Batmobile; Berlatih Batarang di mana pemain berlawan dengan masa untuk mengetahui berapa banyak sasaran yang boleh ditumbangkan; dan permainan Grapnel Launcher yang memerlukan pemain berlari dan melompat ketika menggunakan kemampuan Batman untuk mengatasi halangan.

Penapis muka AR

IKLAN
  • Korang boleh berubah menjadi Batman, Joker, Batgirl dan watak Gotham City yang paling ikonik lain menggunakan penapis yang menyeronokkan ini dan menyimpan dan berkongsi foto dengan rakan dan keluarga.

Pek pelekat

  • Pengguna dapat menghiasi gambar dengan pelbagai pelekat bertema Batman, mengubah foto biasa menjadi cerita Batman yang menyeronokkan.

Kandungan video Batman Bat-Tech

  • Aplikasi ini berkesinambungan dengan saluran YouTube DCKids yang sangat popular. Satu siri baharu, bertajuk “Batman Science Lab” akan dilancarkan pada musim luruh ini yang meneroka aplikasi dunia sebenar teknologi Batman.

Selain melancarkan aplikasi DC: Batman Bat-Tech Edition secara eksklusif, terdapat juga siri komik digital, Batman – Knightwatch, di mana kanak-kanak dapat meneroka bagaimana program Knightwatch dibuat, serta mengikuti pasukan Batman dan Super Hero ketika mereka menewaskan Gotham City’s Super-Villains setelah mereka berjaya melepaskan diri dari Arkham Asylum. Di samping itu, komik digital akan ditambah dalam aplikasi secara berkala.

Tak sabar kan nak menerokai dunia Batman ni? Okay korang boleh memuat turun DC: Batman Bat-Tech Edition secara percuma di Apple Store dan Google Play store, aplikasi ini boleh dimainkan di tablet dan telefon pintar.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI