Walaupun hampir menginjak 60 tahun, wajah Ratu Jazz ini tetap tak makan dek usia.

Dato’ Sheila Majid masih cantik dan kekal dengan badan kecil moleknya yang kini berusia 57 tahun pada tahun ini. Macam tak sangka lagi tiga tahun, beliau bakal menginjak ke usia 60 tahun.

ARTIKEL BERKAITAN : Anne Hathaway Cantik Dan Awet Muda Seperti Remaja Walaupun Usia Cecah 40, Ini Tipnya

Dato’ Sheila Majid Kekal Cantik Dan Berseri Di Usia 57 Tahun
Foto Via Mstar

Ratu Jazz ini sentiasa tampil awet muda bak anak dara, Nah ini kami kongsikan tip beliau.

1. Sentiasa bersenam

Dato’ Sheila pernah mendedahkan beliau sentiasa bersenam walaupun pada usianya yang lebih separuh abad. Ujarnya antara senaman yang diamalkan adalah larian di treadmill dan pilates.

Dato’ Sheila Majid Kekal Cantik Dan Berseri Di Usia 57 Tahun
Foto Via Pexels

2.  Tiada sarapan pagi yang berat

IKLAN

Seterusnya Dato’ Sheila turut memberitahu bahawa beliau tidak pernah mengambil makanan berat atau sarapan yang berlebihan. Kebiasaannya, ibu kepada empat anak ini akan makan yogurt bersama secawan kopinya dan buah-buahan.

Dato’ Sheila Majid Kekal Cantik Dan Berseri Di Usia 57 Tahun
Yogurt Via Pexels

Untuk pengetahuan kamu, yogurt mengandungi probiotik iaitu bakteria sihat yang terdapat secara semula jadi dalam saluran penghadaman wanita yang boleh meningkatkan fungsi pencernaan yang baik.

3. Amalkan makanan yang sihat bersama keluarga
Mahu sihat bersama keluarganya, Dato’ Sheila menekankan pengambilan makanan sihat. Ujarnya beliau sekeluarga tidak kerap dan amalkan minuman bergas, sebaliknya hanya minum air kosong dengan cukup untuk kesihatan mereka.

 

IKLAN

“Ibu saya adalah idola dalam banyak benda termasuklah dari segi penyediaan makanan berkhasiat dan bernutrisi. Saya amalkan perkara yang sama untuk keluarga. Hanya sekali sekala saja saya benarkan anak-anak menikmati makanan ringan.”

4. Jangan biarkan solekan terlalu lama di wajah
Untuk mengekalkan wajah sentiasa awet muda dan kurangkan tanda penuaan, Dato’ Sheila mendedahkan beliau tidak akan membiarkan solekan di wajah berada terlalu lama. Sekiranya habis sahaja kerjanya, beliau akan cuci dengan segera.

IKLAN
Dato’ Sheila Majid Kekal Cantik Dan Berseri Di Usia 57 Tahun
Foto Via Instagram

“Setiap hari saya amalkan rutin penjagaan kecantikan secara sederhana tetapi konsisten. Saya lakukan rawatan wajah di spa sebulan sekali kerana saya sering bersolek tebal untuk sesi fotografi dan pertunjukan.”

Antara produk yang Dato’ Sheila menitikberatkan setiap kali rutinnya adalah pelembap dan sunscreen kerana kedua-dua produk ini berkesan dalam memberikan kelembapan kulit yang berkesan dan melindungi kulit daripada kerosakan.

Mudah je kan tip dari Dato’ Shiela ni…Untuk info, bagi korang yang merindui suara lunak Ratu Jazz ini, Dato’ Sheila bakal menjayakan konsert Sheila Majid Big Band Live In Kuala Lumpur 2023. Konsert ini akan berlangsung pada 18 Mac tahun depan di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL).

BACA : Bergaya Dan ‘Hot’ Di Usia 50, Wajah Terkini Pelakon Popular Drama Rosalinda

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.