Baru-baru ini Sandra Lim Shue Hui telah membanggakan Malaysia apabila dia berjaya merangkul gelaran naib juara dalam pertandingan Miss Global 2022. Bersaing dengan 73 peserta yang lain membuktikan pencapaiannya bukan calang-calang.

Namun untuk mencapai ke tahap tersebut, banyak pengorbanan dan juga pelajaran yang harus ditimba bagi memberikan hasil terbaik dan mampu berdiri setanding wakil negara lain. Dia yang merupakan seorang atlet bela diri sebelum menceburi dunia ratu cantik benar-benar berusaha untuk memberi yang terbaik.

Dari Seorang Atlet Ke Ratu Cantik, Transformasi Naib Juara Miss Global 2022 Tuai Pujian

Menarik perhatian REMAJA adalah perkongsian yang dibuat oleh Afeer Razak yang merupakan direktor kebangsaan bagi Miss Global Malaysia. Menerusi gambar yang dikongsikan, transformasi yang dilalui oleh Sandra cukup mengagumkan.

ARTIKEL BERKAITAN: Cantik, Berketerampilan & Bijak! Wakil Malaysia Dinobatkan Sebagai Naib Juara Miss Global 2022

IKLAN

Dari Seorang Atlet Ke Ratu Cantik, Transformasi Naib Juara Miss Global 2022 Tuai Pujian

“Mendidik Sandra sangatlah mudah sebab dia sangat rajin berusaha. Belatih berjalan, ambil video dan hantar kepada team. Dari hari ke hari Sandra makin digemari dan dikenali berkat hasil usaha beliau yang rajin untuk menjadi seorang ratu

“Kemuncaknya apabila Sandra diberi peluang untuk berjalan di KL Fashion Week selain mukanya terpampang di billboard jenama Padini. Sebagai seorang atlet, untuk mencapai ketahap ini, bukan mudah. Serba serbi keras. Tetapi Sandra tetap Sandra, seorang yang rajin berusaha,” ujar Afeer.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Wakil Malaysia Jadi Peserta Kegemaran Di Sidang Media Miss Global 2022

Dari Seorang Atlet Ke Ratu Cantik, Transformasi Naib Juara Miss Global 2022 Tuai Pujian

Terbukti dengan persediaan rapi, seorang calon ratu cantik mampu menampilkan yang terbaik. Bukan sekadar diberikan busana yang cantik, namun persediaan dari segi penampilan dan cara pembawaan diri memainkan peranan.

IKLAN

Jika diperhatikan, gaya solekan yang diterapkan Sandra tepat dalam membentuk persona yang menjadikan dirinya seorang ratu. Giginya pula dirapikan bagi memberi senyuman yang paling manis. Semua ini disudahi pula dengan gaya komunikasi yang berkesan, lantas membentuk seorang wakil negara yang bagus.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.