Siapa je tak kenal dengan karakter Spider-Man yang menjadi ikon syarikat komik gergasi dunia, Marvel. Karakter yang dicipta oleh Stan Lee dan Steve Ditko ini menjadi antara watak komik paling popular pernah diperkenalkan.

Maka tak hairanlah pelbagai variasi karakter Spider-Man menerusi komik, animasi, siri TV dan juga filem telah diperkenalkan kepada peminat.

Kebiasaannya kita hanya melihat watak Peter Parker yang menjadi Spider-Man di dalam filem. Tapi tahukah korang bahawa di dalam komik dan juga beberapa siri animasi terdapat pelbagai variasi karakter yang menjadi Spider-Man dengan universe berbeza?

Itulah yang bakal kita tonton di dalam filem terbaru ‘Spider-Man:Into teh Spider-Verse’. Filem terbaru ini dipersembahkan kepada penonton di dalam bentuk animasi komputer berdasarkan karakter Miles Morales yang menjadi Spider-Man. Menariknya di dalam filem ini terdapat lima lagi Spider-Man daripada ‘Spider-Verse’ berbeza turut melakukan kemunculan.

Jom kita lihat kesemua ‘Spider-people’ yang muncul di dalam filem ini berdasarkam trailernya.

PETER PARKER – SPIDER-MAN

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Spider-Man yang telah kita kenal sejak zaman-berzaman ini turut muncul di dalam filem ‘Spider-Man: Into The Verse’. Menerusi filem ini, Peter kelihatan sebagai seorang lelaki dewasa yang mungkin dalam usia 40-an. Karakter ini juga dipercayai datang dari kesinambungan ‘Spider-Man 3’ yang dilakonkan oleh Tobey Maguire dahulu.

IKLAN

MILES MORALES – ULTIMATE SPIDER-MAN

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Karakter utama di dalam filem ‘Spider-Man: Into The Verse’, Miles Morales merupakan seorang remaja yang mempunyai cita-cita tinggi dan mengidolakan Spider-Man. Sebagai protagonis, filem ini membawa pengembaraan Miles dalam mencari identiti barunya sebagai seorang superhero.

GWEN STACY AKA SPIDER-GWEN

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Pernah tak korang bayangkan bagaimana jika bekas teman wanita Spider-Man iaitu Gwen Stacy digigit oleh labah-labah beradioaktif? Well, this is the answer! Berdepan dengan pelbagai dugaan semasa membesar membuatkan Gwen ingin menggunakan kuasanya ke arah kebaikan.

IKLAN

1930S PETER PARKER – SPIDER-MAN NOIR

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Pada tahun 2009, Marvel telah mengeluarkan beberapa siri komik menggunakan karakter popular mereka di dalam versi zaman 1930-an dengan genre noir. Spider-Man Noir yang hidup pada era tersebut tampil dengan pakaian berbeza iaitu dengan kot labuh dan bertopi. Karakter ini juga pernah muncul di dalam permainan video PlayStation dan juag diabadikan dalam bentuk figura Hasbro.

PENI PARKER AKA SP//DR

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Menerusi realiti Peni Parker, makcik dan pakciknya merupakan saintis yang membina sbeuah sut cybernatics dikenali sebagai SP//dr. Bapanya pula meninggal dunia ketika melakukan ujian ke atas sut tersebut. Pada usia sembilan tahun, Peni menjadi seorang kanak-kanak berani yang mempertahankan dunianya daripad apelbagai ancaman musuh.

IKLAN

PETER PORKER – SPIDER-HAM

[CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’

Ini pula versi parodi Spider-Man yang dibayangkan wujud dalam dunia sebenar! Peter Poker dilahirkan sebagai seekor labah-labah namun selepas terdedah kepada sinaran radioaktif dari saintis, May Porker dia telah berubah menjadi separuh khinzir dan separuh labah-labah.

MENANGI TIKET TAYANGAN REMAJA x ‘Spider-Man:Into teh Spider-Verse’

Tarikh: 4 Disember 2018
Masa: 9pm
Lokasi: TGV Cinema 1 Utama

Bagaimana nak menang?
1 – SHARE posting ini ke laman media sosial (FB, Twitter atau Instagram)
2 – JAWAB soalan kemudian copy & paste link posting sharing korang ke ruang disediakan dalam borang di bawah
3 – Dan hashtag #MajalahRemaja #Remaja #WayangRemaja

REMAJA x Spider-Man: Into The Verse [CONTEST] Kenali 6 Versi Spider-Man Di Dalam Filem ‘Spider-Man: Into The Verse’ 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI