Siapa kata golongan selebriti tidak bijak?

Walaupun sentiasa sibuk dengan acara nyanyian sepanjang tahun lalu. penyanyi Wani Kayrie ternyata bijak membahagikan tugasan sekolah dan karier selepas dia berjaya mendapat keputusan 7A bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hari ini.

Selepas menerima keputusan di sekolahnya, Sekolah (P) Sri Aman, Petaling Jaya, Wani berkata di bersyukur dengan keputusan tersebut. Namun, Wani yang juga pernah viral sebagai konduktor muzik cantik bagi team Sri Aman itu mengakui agak bersedik kerana dia menjangkakan keputusan lebih baik.

“Alhamdulillah, saya mendapat keputusan yang agak baik, manakala untuk subjek Matematik saya mendapat B dan Perakaunan pula C+.

IKLAN

“Tapi bila melihat kawan yang lain naik ke atas pentas untuk menerima Pelajar Terbaik SPM, saya agak sedih. Tapi iyalah, saya sudah mencuba yang terbaik.

 

IKLAN

 

Congrats! Penyanyi Wani Kayrie Dapat Keputusan Cemerlang SPM 2017
Beza tak Wani sebagai penyanyi dan pelajar.

IKLAN

Dalam temuramah bersama Kosmo, Wani juga memberitahu bahawa dia telah mendapat beberapa tawaran biasiswa daripada beberapa buah kolej swasta.

Namun demi memberikan fokus kepada kerjaya seninya tahun ini, Wani merancang untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang pengurusan perniagaan pada tahun depan.

“Pada tahun ini, saya akan fokus pada nyanyian saja. Pada bulan Julai pula, saya akan mewakili Malaysia dalam pertandingan World Championship of Performing Arts manakala pada hujung tahun, saya mahu mencuba nasib di program D’Academy Asia di Indonesia.

Wah, kena menyanyi depan Mummy Mas Idayu lah ni. Wani buat Mummy happy tau!