Bila tiba hujung minggu, biasanya ramai yang mengambil kesempatan untuk berehat dan meluangkan masa bersama orang tersayang. Tak kurang juga mereka yang lebih memilih untuk duduk di rumah menonton filem secara marathon.

Setelah penat bekerja dan belajar, inilah waktunya untuk berehat seketika menenangkan fikiran, betul tak?

Kami pasti ramai yang menonton filem mahu pun drama di Netflix, tetapi ada juga yang sudah tidak tahu mahu menonton filem apa kerana terlalu banyak pilihan. Jadi kali ini, Remaja ingin berkongsi antara filem-filem horror di Netflix yang best untuk ditonton.

1. Midsommar

Sepasang suami isteri pergi ke Sweden untuk mengunjungi kampung halaman rakan mereka bagi meraikan festival musim panas yang luar biasa, tetapi semuanya berubah daripada tempat percutian yang indah menjadi persaingan yang semakin ganas dan pelik di tangan pemujaan kafir.

2. I See You

Satu kejadian pelik menimpa seorang detektif dan keluarganya yang tinggal di bandar kecil ketika dia sedang menyiasat kehilangan seorang budak lelaki.

3. Us

Ditemani oleh suami, anak lelaki dan anak perempuannya, Adelaide Wilson kembali ke rumahnya yang terletak di tepi pantai, di mana rumah itu adalah tempat dia dibesarkan. Wanita itu dihantui dengan pengalaman trauma masa lalu dan dia semakin bimbang sesuatu yang buruk akan berlaku.

IKLAN

Ketakutannya itu menjadi kenyataan apabila empat orang asing bertopeng menyelinap ke rumahnya, memaksanya berjuang untuk bertahan.

4. Hereditary

Ketika ketua keluarga Graham meninggal dunia, anak perempuan dan cucu-cucunya mulai membongkar rahsia-rahsia dan ketakutan yang semakin menakutkan mengenai keturunan mereka. Mereka berusaha untuk mengatasi nasib jahat yang telah diwarisinya itu.

5. Split

Though Kevin mempunyai 23 personaliti yang diketahui oleh doktor psikiatrinya, Dr. Fletcher. Namun, masih ada yang ada sikap dirinya yang disembunyikan untuk menguasi orang lain.

6. Vampires Vs the Bronx

Sekumpulan rakan berkumpul untuk menyelamatkan kawasan kejiranan mereka daripada hantu vampires.

IKLAN

7. 1922

Seorang penternak bersekongkol untuk membunuh isterinya bagi mendapatkan keuntungan kewangan dan meyakinkan anaknya yang masih remaja untuk bersubahat dalam menjayakan misinya itu.

8. Fear Street

Sekumpulan remaja telah membongkar kekuatan jahat yang menimpa kota tempat tinggal mereka yang telah disumpah selama berabad-abad dengan berlakunya kes pembunuhan misteri. Filem ini mempunyai tiga siri, termasuklah Fear Street Part One 1994, Fear Street Part Two 1978 dan Fear Street Part Three 1666.

9. Hush

Seorang penulis yang mempunyai masalah pendengaran telah berhijrah ke dalam hutan bagi menjalani kehidupan secara bersendirian. Namun, masalah timbul apabila dia terpaksa menyelamatkan dirinya daripada pembuh bertopeng yang muncul dalam kehidupannya itu.

10. Under The Shadow

Setelah bangunan Shideh terkena peluru berpandu semasa Perang Iran-Iraq, jirannya yang mempercayai tahayul menunjukkan bahawa peluru berpandu itu dikutuk dan mungkin membawa roh Timur Tengah yang jahat. Dia menjadi yakin kekuatan ghaib di dalam bangunan itu berusaha untuk memiliki anak perempuannya Dorsa.

IKLAN

11. Creep & Creep 2

Untuk mencari pekerjaan, Aaron menjawab layanan iklan online dengan bayaran $1.000 untuk sehari bagi pekerjaan videographer. Tugas Aaron hanya merakamkan apa yang dilakukan oleh Josef selama sehari di rumahnya. Tetapi, permintaannya menjadi lebih pelik seiring berjalannya hari.

12. His House

Pasangan pelarian yang lari dari peperangan Sudan Selatan dan kemudiannya berjuang untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan baru di sebuah bandar Inggeris yang mempunyai kejahatan tersembunyi.

13. Cam

Seorang camgirl mempunyai prinsipnya sendiri, sehingga seorang wanita misteri yang kelihatan seperti dia mengambil alih salurannya media sosialnya.

Ha, macam menarik kan? Selamat menonton!