Pencarian Hero Remaja 2021 yang merupakan edisi kesebelas, kini berada di akhirnya apabila Sabtu ini merupakan penentu diantara empat finalis Top 4 iaitu Afiq Hamidon, Aqil Taqee, Amirul Aiman dan juga Fazziq Muqris.

Sekali lagi kami meraikan suara, kuasa dan mewakili kejayaan remaja lelaki di Malaysia. Kurang dari 3 hari menjelang final, penulis sempat bertanyakan tentang perasaan dan harapan kepada salah seorang finalis kita iaitu Fazziq Muqris.

“Bukan Gementar Tapi Lebih….”, Fazziq Muqris ‘Impikan’ Gelaran Juara

Menurut anak kelahiran Selangor ini, beliau tidak sangka dan sedar yang Pencarian Hero Remaja 2021 ini sudah sampai ke hujungnya. Hal ini juga membuatkan Fazziq lebih teruja dan bangga sampai ke tahap ini. Namun beliau menyatakan selepas Hero Remaja ini barulah pertandingan dan perlawanan yang sebenarnya yang kita perlu berlawan antara satu sama lain untuk menonjolkan bakat kita dalam industri seni Malaysia.

Harapan Fazziq untuk final ini, Insyaalah Fazziq akan buat yang terbaik dan lakukan yang terbaik untuk membanggakan ibu ayah, kawan-kawan dan orang sekeliling.

IKLAN

Fazziq amat bernasib baik dan bersyukur dapat sokongan 100% daripada mereka lagi-lagi daripada ibu ayah dan keluarga. Mereka nampak kepayahan dan keperitan Fazz sampai ke tahap ini. Jadi Fazz ingin memberikan penghormatan ini kepada mereka.

“Bukan Gementar Tapi Lebih….”, Fazziq Muqris ‘Impikan’ Gelaran Juara

“Mereka dah banyak habiskan duit, tenaga dan beri kasih sayang secukupnya. Jadi Fazz ingin memberikan ‘kemenangan’ ini kepada mereka. Fazziq ingin mereka tahu, anak mereka mampu menjadi ‘Juara Hero Remaja'”,

IKLAN

Harapan Fazziq paling penting ialah untuk membanggakan orang sekeliling Fazz dengan gelaran Juara Hero Remaja 2021 di pentas finale nanti.

” Fazziq nak Juara, ialah tiada siapa nak nombor dua dan tiga. Bagi Fazziq manjadi juara itu bukan mudah, menjadi juara itu memang betul-betul kena buat hardwork, efford, disiplin dan juga pengorbanan.”,ujar Hero Remaja berdarah kacukan ini.

Perasaan menanti malam final nanti yang tinggal lagi dua hari ini, satu perkataan yang boleh Fazziq cakap ialah gementar. Tetapi, di waktu yang sama rasa tak sabar juga sebab pentas itu akan menjadi titik mula Fazz dalam industri seni negara nanti.

IKLAN

“Tapi ia bukanlah gementar takut tapi lebih kepada gementar tak sabar’, Fazziq tak sabar bersama sahabat-sahabat Fazziq di pentas final nanti kerana sahabat-sahabat Fazz masing-masing ada kelebihan dan kekuatan masing-masing. Ini adalah satu games yang mencabar dalam hidup saya yang saya tidak akan lupakan sepanjang hidup saya, jawap Fazziq

Ini apa yang Fazziq nak dalam hidup Fazziq jadi Fazziq tidak akan sia-siakan peluang sekali dalam hidup ini.

“Fazziq pernah kena reject pada audition Hero Remaja 2020 tapi saya tidak putus asa dan mencuba Hero Remaja 2021, saya tidak akan sia-siakan peluang yang ada dan akan buat sehabis baik. Allah susun sehabis baik rezeki Fazziq. Andai kata bukan rezeki Fazziq menjadi juara Hero Remaja 2021, Fazziq redho dengan rezeki NYA’. akhiri Fazziq Muqris.

Jangan lupa untuk terus mengundi Hero Favourite korang di www.remaja.my/hero dari sekarang hingga malam finale pada 6 November 2021. Satu undi bagi setiap hero pada setiap hari! Klik saja pada profil mereka dan tekan butang ‘VOTE’.