Sudah bersedia Blinks?!

Blackpink tidak menunggu lama untuk mengumumkan dua berita baik secara back to back pada minggu ini. Seperti jangkaan ramai peminat mereka, Blackpink akhirnya mengesahkan kehadiran semula ke Kuala Lumpur bagi menjayakan satu lagi jelajah konsert dunia pada tahun hadapan.

Menerusi platform media sosial, Blackpink tengah malam tadi mendedahkan senarai kota yang bakal dikunjungi serta tarikh konsert. Kuala Lumpur terpilih sebagai salah lokasi kunjungan dan dijadualkan berlangsung pada 4 Mac 2023.

Selain Malaysia, kumpulan yang dianggotai oleh Jisoo, Lisa, Rose dan Jennie ini juga akan ‘terbang’ ke Australia, New Zealand, Amerika Syarikat, Timur Tengah (UAE, Saudi Arabia), Great Britain, Eropah (Sepanyol, Jerman, Belanda) dan tentunya di Seoul, Korea Selatan.

Blackpink Balas Rindu Peminat; Album ‘Born Pink’ & Konsert Di Malaysia Sah Jadi!

IKLAN

Bagi benua Asia pula, selain Malaysia Blackpink turut memilih beberapa lagi lokasi lain termasuk Jakarta, Indonesia; Manila, Filipina; Singapura; Bangkok, Thailand dan Hong Kong. Mungkin sekali, akan ada beberapa lokasi lain yang bakal diumumkan selepas ini.

 

Pink Venom

Bersempena ulang tahun debut Blackpink semalam juga, syarikat label mereka iaitu YG Entertainment turut mengumumkan album terbaru grup tersebut dinamakan sebagai Born Pink dan akan dilancarkan pada bulan September ini.

Manakala, single pertama untuk era ini dinamakan sebagai Pink Venom dan ia bakal menemui semua pada 19 Ogos ini.

IKLAN

Blackpink Balas Rindu Peminat; Album ‘Born Pink’ & Konsert Di Malaysia Sah Jadi!

Memetik laporan Korea Herald, baru-baru ini Blackpink telah menjalani penggambaran muzik video terbaru dengan bajet terbesar yang pernah dilaburkan oleh YG tersebut.

Born Pink ialah album terbaru Blackpink dalam tempoh hampir dua tahun selepas album penuh pertama mereka, The Album dilancarkan pada bulan Oktober 2020.

IKLAN

Are you ready, Blinks?

Sementara menunggu tarikh pembelian tiket konsert, korang boleh layari LAMAN WEB rasmi di sini.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI