Akhirnya pelakon kesayangan ramai Paul Rudd dinobatkan ‘Lelaki Paling Seksi’ 2021 menurut Majalah People.

Bintang Ant-Man Dipilih Lelaki Terseksi 2021 Menurut “People”, Ini 4 Fakta Paul Rudd
Sumber Gambar :

Kacak. Menawan. Menggoda. Kelakar. Kaya Semua pakej itu dimiliki Paul Rudd . Ya, penulis akui dia memang seorang lelaki yang serba sempurna di mata setiap gadis yang melihatnya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul Rudd (@paulrudd_)

Siapa yang tidak kenal dengan Paul Rudd, antara pelakon yang paling disayangi di dunia. Paul Rudd melakonkan watak superhero Ant-Mant, aka Scott Lang, dalam sejumlah filem Marvel yang berjaya membuat penonton ketawa dengan kegembiraan atas aksi lucu itu.

Malah, dari mula-mula dia berlakon dalam filem Clueless, menjadi pasangan Pheobe dalam sitkom Friends,kini  bintang berusia 52 tahun itu langsung tidak menua, maintain awet muda hingga kini.

Nah ini 5 fakta tentang lelaki awet muda dan ‘Lelaki Paling Seksi’ 2021 menurut Majalah People.

Bintang Ant-Man Dipilih Lelaki Terseksi 2021 Menurut “People”, Ini 4 Fakta Paul Rudd

IKLAN

Paul Rudd sebenarnya adalah Paul Rudnitzky.

Walaupun Paul Rudd dilahirkan di Passaic, New Jersey, kedua ibu bapanya berasal dari London – bapanya berasal dari Edgware dan ibunya berasal dari Surbiton. Ibu bapanya adalah kedua-dua keturunan pendatang Yahudi yang berpindah ke England dari Rusia dan Poland. Nama keluarga Rudd sebenarnya adalah Rudnitzky, tetapi dia ditukar oleh datuknya.

Ibu bapanya adalah sepupu 

Dalam edisi 2017, Finding Your Roots. Rudd mengetahui bahawa ibu bapanya sebenarnya adalah sepupu kedua. Rudd menjawab penemuan itu dalam fesyen komedi biasa: “Apakah yang menjelaskan mengapa saya mempunyai enam puting?” Dia juga tertanya-tanya apa maknanya untuk keluarganya sendiri. “Adakah itu menjadikan anak saya bapa saudara saya?”

Dia suka komik semasa kecil.

IKLAN

Semasa Rudd membaca Komik Marvel sebagai seorang kanak-kanak, dia lebih suka Komik Archie dan cerita lucu yang lain. Sepupu Britishnya juga akan menghantarnya komik Inggeris, seperti Beano dan Dandy yang disukai.

Rudd mahu memainkan peranan sebagai Kristen dalam Ahnungslos. Dan Murray.

Clueless akan menjadi filem yang sama sekali berbeza,  sebelum dia berlakon sebagai Cher Beau, dia terlebih dahulu mahukan watak Kristen “Ringa Ding Kid”.

“Saya fikir watak Justin Walker, Christian, adalah bahagian yang sangat bagus,” kata Rudd kepada Entertainment Weekly 2012.

IKLAN

Inspirasikan Paul Newman.

Dalam temu bual dari 2008 untuk ‘Role Models’ yang ditulis dan dibintanginya, Rudd ditanya tentang inspirasinya dalam bidang lakonan yang sebenar, dia menjawab Paul Newman dan mengagumi pelakon legenda itu kerana banyak berjasa kepada dunia sebelum dia pergi.

Romeo + Juliet bukanlah langkah pertama Rudd sebagai pelakon Shakespeare.

Satu lagi watak untuk ikon 90-an Rudd ialah dalam Baz Luhrmann. Romeo + Juliet tetapi ia adalah jauh daripada pelakon pertama bersama Shakespeare. Rudd belajar selama tiga tahun di Teater Jacobin di Oxford, England, dan membintangi produksi Twelfth Night yang disifatkan oleh pengarah Sir Nicholas Hytner sebagai “tidak pasti dari segi emosi dan intelektual. ” Pujian Hytner adalah perkara yang besar, memandangkan dia adalah pengarah Teater Nasional London dari 2003 hingga 2015.

Hmm…dah berusia 52 masih ‘hot’. Makan apa la dorang ni, tak ditelan usia dan waktu betul…huhu

Sumber : Mentasfloss , Majalah People.

l