Seperti yang kita tahu, DYMM Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Maimunah Iskandariah cukup disayangi oleh rakyat kerana memiliki keperibadian yang sangat murni dan berjiwa rakyat.

Sifat murni baginda berdua nampaknya diwarisi oleh anakanda baginda yang sentiasa tampil positif dan tinggi nilai pekerti setiap kali bertemu dengan rakyat. Ini boleh dilihat menerusi perkongsian di laman sosial ramai memuji anakanda baginda berdua ini yang sentiasa mengambil berat dan membantu rakyat marhaen setiap kali musibah melanda.

Indah Sungguh Doa DYMM Raja Permaisuri Agong Buat Anakanda Baginda, Tengku Mahkota Pahang.
Hari ini, 17 September 2020 merupakan hari keputeraaan Tengku Mahkota Pahang, Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah yang ke-25 tahun.

IKLAN

Tunku Azizah menerusi laman Instagram baginda @airtangan_tunkuazizah memuatnaik gambar Tengku Hassanal yang kacak dalam persalinan serba kuning.

“Happy 25th Birthday Hassanal Ibrahim Alam Shah …. semoga Allah sentiasa cucur rahmat dan keampunan ….. murahkan rezeki, sihat waalfiat, diberi petunjuk, taufik dan hidayah …… dan yang penting, di temukan dengan sebaik2 jodoh , wanita yang solehah , beriman dan bermaruah mulia … ini doa seorang IBU …. saya bersyukur kehadrat Ilahi yangtelah mengurniakan saya Hassanal … besar dah anak Mamma!” ucap Tuanku Azizah dalam hantaran di laman Instagram.

IKLAN

IKLAN

Dapat kita lihat doa seorang ibunda yang sangat mementingkan kesihatan, agama serta jodoh yang baik buat anakandanya.

Kami di pihak editorial Remaja mengucapkan selamat hari keputeraan kepada Tengku Hassanal semoga sentiasa di dalam peliharaan Allah SWT dan terus menjadi pemimpin yang terbaik dan contoh yang positif untuk remaja khasnya dan rakyat jelata secara umum.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI