Bila Musim Cuti Bertukar Tragedi, Black Christmas Papar Kisah Seram Pelajar Kolej

Wayang Remaja berkesempatan untuk menonton tayangan perdana Black Christmas di TGV One Utama bersama penonton bertuah malam tadi.

Sesekali terdengar juga penonton menjerit terkejut pada beberapa babak suspense filem ini. Ha, korang agak-agak filem ni seram tak?

Nak kata seram sangat tu tidaklah. Tapi, bila ada scene-scene yang boleh buat penonton terkejut tu kira okay la kan? Hiks!

Filem ini mengisahkan tentang pembunuhan yang berlaku dikalangan sekumpulan pelajar perempuan dan pembunuhnya merupakan seseorang yang mengamalkan ajaran sesat.

Rilley Stone dan rakan-rakannya bercadang untuk mengadakan parti sempena cuti perayaan Krismas. Namun, pelajar di Kolej Hawthrone dilanda ketakutan apabila seorang demi seorang ahli pertubuhan wanita di kampus tersebut telah dibunuh oleh kumpulan penghendap.

Kejadian itu membuatkan mereka tidak lagi mempercayai lelaki.

Hm, ya filem ini sepertinya menonjolkan golongan perempuan yang anti-lelaki.

Bermula dengan agak perlahan di permulaan cerita, namun kemuncaknya membuatkan penonton semakin ingin tahu siapakah sebenar penghendap yang sering mengikuti sekumpulan pelajar perempuan itu.

Siapakah sebenarnya dalang yang menjadi pembunuh? Korang kena saksikan sendiri Black Christmas yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam tanah air bermula 12 Disember 2019.