(Dari Kiri) : Afiq Hamidon, Syazani Zainal, Aryan Naim & Akad.

 

 

Amboi, gelek macam mana tu..

Saban hari, ada saja trend tarian baharu yang akan tular di media sosial sehinggakan ramai warganet akan mencubanya. Ada yang tampil dengan koreografi menarik lantas mengejutkan ramai rakan-rakan mereka. Tak sangka mereka ini ada bakat menari! Tidak kurang juga sebilangan lagi warganet yang mencuba sekadar suka-suka dengan tahap keyakinan yang amat tinggi. #YTJT

Sambil-sambil korang sakan bergelak di media sosial itu, apa kata curi peluang untuk bergelek sambil membawa pulang wang tunai lumayan bernilai hingga RM10,000! Caranya adalah dengan mengikut cabaran tarian menggunakan lagu rasmi ‘Plug And Play’ yang dinyanyikan khas oleh Sophia Liana bersama pelakon, Remy Ishak! Amboi abang Remy.. hehe

Tinjauan REMAJA ke aplikasi TikTok pada hari ini mendapati kesemua 12 orang finalis pencarian Hero Remaja 2021 cuba mencabar korang demi mengejar hadiah lumayan tersebut! Antara yang mencuri tumpuan termasuklah AFIQ HAMIDON, AQIL TAQEE, FAZZIQ MUQRIS, FARHAN NORDIN, AKAD dan ARYAN NAIM.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afiqi (@afiq_hamidon)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aqil Taqee (@aqltaqee)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muqris (@fazziqmuqris)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paan panjang⚫️ (@frhnnordin)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by カード (@airkadz_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aryan Naim Zamri (@aryannaimz_)

Bukan main lagi ya korang ni! Ingat enam orang ini saja yang gian menari, rupanya lagi enam pun sama je. *Facepalmed*

Jom tengok gaya MIERUL AIMAN, ZAIM YAZID, SYAZANI ZAINAL, IDEEN, AMIR AHNAF dan ALIF HAIQAL pula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mierul (@mierulaiman)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zaim Yazid (@zaimyazid)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syazani Zainal (@syzniznl)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IDEEN AZMAN (@ideenazman)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amir Ahnaf (@amir.ahnaff)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Haiqal (@aalifhqal)

Bagi remaja di luar sana yang terasa tercabar dan mampu melakukan lebih baik daripada finalis Top 12 Hero Remaja 2021 ini, jom kita berikan saingan kepada mereka.

IKLAN

Caranya mudah saja gaiss. Kunjungi aplikasi TikTok di telefon pintar masing-masing dan cari tanda pagar #PlugAndPlayIt yang kini semakin trending di sana.

Sentuk ikon kamera untuk mengakses lagu dan efek khas #PlugAndPlayIt. Kemudian, rakamkan tarian korang menggunakan lagu #PlugAndPlayIt sebagai lagu latar dan menarilah dengan penuh kreatif!

Korang bebas untuk mengikut langkah tarian sedia ada, reka tarian korang sendiri atau rakamkan reaksi kreatif sendiri terhadap lagu tersebut. Apa yang penting, korang enjoy melakukannya dan memuat naik video tersebut ke platform TikTok dengan tanda pagar #PlugAndPlayIt dan #AstroPlugAndPlay. Sambil itu, ajaklah juga rakan-rakan lain untuk menyertai cabaran tarian ini. Pancing mereka dengan menyatakan wang tunai berjumlah RM10,000 menanti video paling kreatif. Bodeklah sikit, takkan tu pun nak cakap..

Oh! Jangan lupa juga untuk menetapkan video tersebuut dalam mod ‘Public’ agar ia boleh ditemui oleh pihak penganjur, Astro Malaysia semasa mereka sedang mencari pemenang berpotensi kelak.

Untuk pengetahuan, apa yang membuatkan Astro Ultra Plug & Play Box menarik adalah ia membolehkan penonton menikmati siaran pelbagai saluran yang dibawakan oleh Astro Malaysia TANPA memerlukan piring satelit. Hanya semudah menyambung kotak ini ke internet seminima kelajuan 30Mbps di kediaman masing-masing, voila! Terus boleh tonton televisyen dengan fungsi-fungsi menarik yang selalu ada pada Ultra Box seperti Live Pause, Cloud Recording, 4K UHD dan sehingga 65,000 video On Demand!

Seperkara lagi yang merarik mengenai Astro Ultra Plug & Play Box adalah kerana ia tidak akan terganggu dengan faktor cuaca seperti yang selalu berlaku dahulu dengan piring satelit Astro. Tanpa piring tersebut juga, ia memudahkan para penduduk kediaman bertingkat seperti pangsapuri atau kondominium yang kini tidak lagi perlu memasang piring satelit di luar kediaman.

Tertarik sudah untuk mendapatkan Astro Ultra Plug & Play Box? Haa senang je caranya. Hubungi talian 03-7491 9888 atau hantarkan mesej WhatsApp ‘Get PNP’ ke talian 03-9543 3838. Layari LAMAN WEB ini untuk maklumat lanjut.