“Biar tak berkuasa, jangan tak berprinsip.”

Begitulah kenyataan pendek tetapi padat yang dinyatakan oleh Datin Nina Sabrina Ismail Sabri, anak sulung kepada mantan Perdana Menteri kesembilan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menerusi hantaran di Instagram Story.

“Biar Tak Berkuasa, Jangan Tak Berprinsip..” Nina Ismail Sabri Dedah Perbualan Grup WhatsApp Bapanya
FOTO: Instagram @ninaismailsabri

Kenyataan itu disertakan dengan tangkap layar perbualan grup WhatsApp ‘KETUA2 BHG UMNO MALAYSIA’ milik bapanya. Ia memaparkan mesej daripada Ismail Sabri yang berbunyi, “Saya sedia dipecat… tetap tidak akan bersama PH (Pakatan Harapan)”.

IKLAN

Pendirian Ismail Sabri yang sanggup dipecat daripada parti dan gagasan Barisan Nasional (BN) itu mendapat respon positif daripada beberapa pemimpin parti UMNO seperti Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman yang merupakan bekas ahli parlimen Pasir Salak serta Dato’ Yahaya Mat Ghani aka Dato’ Abbas yang juga merupakan Ketua UMNO Bahagian Batu.

Rata-rata warganet menghormati integriti yang ditunjukkan oleh Ismail Sabri yangkekap dengan pendirian tidak bersetuju jika perlu bergabung tenaga dengan parti Pakatan Harapan (PH).

IKLAN

Terdahulu pada sebelah pagi tadi, sentimen sama telah dilaungkan oleh bekas Menteri Pertahanan, Dato’ Seri Hishammuddin Hussein di Facebook. Beliau menolak kerjasama BN dengan PH dan rela dipecat daripada terpaksa menerima sebarang kerjasama dengan mereka.

No Anwar, No DAP – pihak yang merasakan boleh mengambil tindakan memecat saya kerana berpegang kepada pendirian ini, silakan,” katanya.

IKLAN

Terdahulu, REMAJA melaporkan kenyataan Presiden MCA yang mengakui tidak terlibat dalam pertemuan tertutup antara ahli-ahli parlimen daripada BN dan PH di hotel sama yang dikunjunginya pada hari ini untuk pertemuan sesama ahli parlimen BN dari jam 10 pagi hingga 12 tengah hari.

BACA LAGI: Presiden MCA Sendiri ‘Kena Palau’, Tidak Tahu-Menahu Pertemuan BN Dan PH Di Hotel Sama – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI