Hadiah yang paling bernilai buat ibu bapa adalah melihat anak mereka berjaya! 

Seorang bapa sanggup bermula semula dari bawah serta bertukar tempat kerja demi untuk berada di syarikat yang sama dengan anak-anaknya.

Untuk pengetahuan, dia merupakan seorang juruterbang yang mempunyai pengalaman selama 40 tahun di sebuah syarikat penerbangan tempatan sebelum bertukar syarikat kerana ingin berkerja di bawah syarikat sama dengan dua anak gadisnya.

Kisahnya itu diceritakan sendiri oleh anaknya yang dikenali sebagai Safia Anisa di laman Twitter. Ternyata kisah itu mendapat perhatian warga net.

IKLAN

“This man left the company he’s been w for 40 years, started fresh as a junior, got a new rating at the age of 58, just so he could fly w 2 of his annoying daughters.

“I cannot tell you how grateful I am for this. Alhamdulillah, I finally got to fly w my abah! :’). 

“Aww thank you for the good wishes, everyone!! Just for clarification, my dad started flying right after SPM, he was a cadet for MAS.

IKLAN

“After 40 years there, me and my sister both got a job at AirAsia. He then decided to come to AirAsia so he could fly w us before he retires!” tulisnya. 

IKLAN

Kisah anak beranak ini menjadi inspirasi buat orang ramai.

Berkongsi Kerjaya Pilot Yang Sama, Bapa Sanggup Berhenti Kerja Di Syarikat Lama Demi Anak Berkongsi Kerjaya Pilot Yang Sama, Bapa Sanggup Berhenti Kerja Di Syarikat Lama Demi Anak

Such a nice story!  Bukan mudah nak bekerja dengan keluarga di bawah satu bumbung kan?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI