Pelajaran dan ilmu agama dijunjung seiring…

Aniq Aqilah Abdul Rahman, pelajar tahun keempat Management & Science University (MSU) dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Pembedahan telah berjaya memperoleh dua anugerah daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

Kedua-dua anugerah tersebut adalah di bawah Program Pensijilan Tahfiz JKM. Anugerah yang pertama diperoleh gadis cantik berhijab ini adalah menerusi penguasaanTahriri. Tahriri merupakan salah satu seni menulis kembali ayat Al-Quran menggunakan tangan selepas menghafal kitab suci tersebut.

Berjaya Tulis Al-Quran Selepas Menghafal, Pelajar Jurusan Perubatan & Pembedahan MSU Raih Dua Anugerah JAKIM
Al-Quran hasil tulisan tangan Anis Aqilah.

Dalam gambar yang dimuat naik menerusi laman Facebook MSU, dapat dilihat baris-baris Ayat Al-Quran yang ditulis oleh Anis cukup tersusun rapi. Menakjubkan! Kemudiannya anugerah kedua pula diberikan kepadanya atas kehebatannya menghafal Al-Quran sebanyak dua kali.

IKLAN

BACA JUGA: Pelajar Kejuruteraan Universiti Malaya Dinobat Sebagai Tokoh Siswa Kebangsaan 2022

Seramai ratus tiga puluh tiga pelajar termasuk Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Pendidikan Islam, Universiti Teknikal Malaysia (UTeM), Politeknik Shah Alam, dan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) turut serta dalam program tersebut.

Anis Aqila menyertai dua lagi pemenang anugerah dari UIAM dan IPG dalam kategori tahriri, dan tujuh lagi dari UIAM dalam kategori tahfiz.

IKLAN

Sumber & Foto: Facebook dan Website MSU.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI