Home Saya Remaja Malaysia Berjaya Ikut Jejak Kakak, Graduan Ini Turut Dinobatkan Penerima Anugerah Pelajaran DiRaja...

Berjaya Ikut Jejak Kakak, Graduan Ini Turut Dinobatkan Penerima Anugerah Pelajaran DiRaja UPM

Setiap usaha pasti membuahkan hasil…

Menjadi salah seorang penerima anugerah istimewa yang diberikan universiti ketika majlis konvokesyen adalah impian setiap mahasiswa. Sama seperti gadis ini, hasrat empat tahun lepas untuk berdiri di atas pentas gah sewaktu bergraduasi menjadi kenyataan apabila dirinya menerima anugerah khas universiti.

Misha Nanthakumar, seorang graduan jurusan Pentadbiran Perniagaan ini telah dinobatkan sebagai salah seorang penerima Anugerah Pelajaran DiRaja pada Majlis Konvokesyen Universiti Putra Malaysia (UPM) ke-46. Sememangnya ia adalah suatu detik terindah buat gadis ini sepanjang bergelar pelajar.

Berjaya Ikut Jejak Kakak, Graduan Ini Turut Dinobatkan Penerima Anugerah Pelajaran DiRaja UPM

Mengikut jejak langkah kakak tercintanya, Dusha Nanthakumar, yang turut menjadi penerima anugerah tersebut pada Majlis Konvokesyen Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) tahun lalu, Misha menitipkan kesyukuran kerana dapat membuatkan kedua-dua ibu bapanya berbangga dengan pencapaian tertingginya itu.

IKLAN

Sehubungan itu, dia sempat merakamkan penghargaan buat semua yang terlibat dalam menyokong perjalanan sepanjang pengajiannya di universiti hebat itu sehingga meraih anugerah yang paling diimpikan setiap penuntut universiti berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Dua Graduan Berbeza Bangsa Kongsi Pentas Terima Anugerah Pelajaran DiRaja UM

Berjaya Ikut Jejak Kakak, Graduan Ini Turut Dinobatkan Penerima Anugerah Pelajaran DiRaja UPM

IKLAN

“Saya amat bersyukur di atas keistimewaan menerima anugerah ini daripada DYMM Canselor DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj. Anugerah ini pastinya menggambarkan sentimen keluarga yang tinggi kepada saya kerana menjadi anak bongsu dalam keluarga menerima Anugerah Pendidikan Diraja, selepas kakak saya.

“Kedua, saya rasa rendah diri untuk berkongsi penghormatan dengan ibu bapa saya di atas pentas semasa menerima anugerah ini. Sebelum ini, ayah saya juga merupakan lulusan Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana di UPM . Oleh itu, detik-detik dia naik ke atas pentas bersama anak perempuannya, memberikan kebahagiaan kepada saya.

IKLAN

“Saya sangat bersyukur atas nikmat ini, terima kasih semesta! Dari lubuk hati saya, untuk pencapaian ini, saya ingin merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah ada untuk membimbing, memberi inspirasi serta menyokong sepanjang perjalanan saya. Ia sangat bermakna dan saya sangat menghargainya. Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada perjalanan saya,” coretnya panjang Instagram.

Menerusi perkongsiannya yang lain, Misha turut berkongsi beberapa input yang diperoleh selain pelajaran sepanjang kehidupannya berada di universiti tersebut.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Misha Nantha