Tentu ramai di antara kita tidak pernah putus berdoa agar Acap yang hilang ketika menyertai Gopeng Ultra Trail sejak 23 Mac lalu ditemui selamat.

Pelbagai usaha telah dilakukan oleh pelbagai pihak termasuk ramai sukarelawan membantu mencari di lokasi kejadian sejak berita Acap dilaporkan hilang. Tidak kurang juga timbulnya pelbagai spekulasi dan perkaitan dengan dunia ghaib seperti mana dihebohkan.

“Berhenti Datang & Masuk Kampung Tempat Adik Hilang”, Abang Acap Minta Sukarelawan Hentikan Pencarian Adiknya
Berita mengenai Acap yang sudah memasuki hari ke 24 hari ini masih menjadi pertanyaan di kalangan rakyat Malaysia. Doakan Acap ditemui segera

Semalam, tular di media sosial satu laporan polis yang dibuat oleh abang kandung Acap iaitu Mohammad Azlan bin Hasan di Balai Polis Gopeng yang meminta  orang awam dan pihak yang ingin menjalankan misi sukarelawan mencari Acap supaya menghentikan segera pencarian di lokasi kejadian.

Berikut adalah laporan polis seperti mana tular.

Saya Mohammad Azlan bin Hasan mewakili pihak keluarga datang ke Balai Polis Gopeng untuk membuat laporan polis meminta orang awam dan pihak yang ingin menjalankan misi sukarelawan mencari Acap supaya menghentikan segera pencarian.”

IKLAN

“Setelah berbincang dengan Ketua Kampung Pintu Padang saya membuat satu laporan polis supaya semua pihak menghentikan spekulasi tidak benar tentang kehilangan adik saya, Mohammad Ashraf Hassan.”

Salinan laporan itu turut menyatakan masa iaitu pada 5.25 petang bertarikh 14 April 2019 yang dibuat di balai berkenaan.

 “Berhenti Datang & Masuk Kampung Tempat Adik Hilang”, Abang Acap Minta Sukarelawan Hentikan Pencarian Adiknya

IKLAN

Carian REMAJA di fb abangnya, Denny Lang mendapati mereka telah bertemu seorang yang berilmu iaitu Tok Su Mid di Kuala Nerang, Kedah, mungkin antara usaha dilakukan oleh pihak keluarga dalam pencarian Acap yang memasuki hari ke 24 pada hari ini.

Dalam catatannya, beliau menulis : 

Allah Ta’ala berfirman (yang artinya), “Dan (ingatlah) tatkala Rabbmu berkata kepada malaikat , ‘Sesungguhnya Aku hendak menjadikan di bumi seorang khalifah’. Berkata mereka, ‘Apakah Engkau hendak menjadikan padanya orang yang merusak di dalamnya dan menumpahkan darah, padahal kami bertasbih dengan memuji Engkau dan memuliakan Engkau?’. Dia berkata, ‘Sesungguhnya Aku lebih mengetahui apa yang tidak kamu ketahui” (QS. Al Baqarah : 30)

IKLAN

Alhamdulillah diberi kesempatan dan ruang untuk bertemu dgn seorang hamba Allah yg zuhud peribadi juga tertib bicara ilmuannya.
Pak Su Mid Kuala Nerang

Semoga ada usaha yang membuahkan hasil dan semoga Acap ditemui segera.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI