Home Hiburan Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat

FOTO: Google

Park Bom yang merupakan bekas main vocalist kumpulan kpop terkenal 2NE1 dan kini penyanyi solo; baru-baru ini telah menarik perhatian peminat.

Penyanyi solo itu telah menghadiri konsert “2022 Popstival” di bandar Manila pada hari Jumaat, 21 Oktober 2022 yang lalu. Dia turut mempersembahkan beberapa siri lagu hitnya termasuk “Fire”, “Spring” dan “You and I”.

Namun, usai satu video yang telah tular dirakam oleh peminatnya melalui Tiktok, dia telah menerima pelbagai reaksi mengenai penampilannya, terutama berat badannya yang naik secara drastik.

@kianlachica hellow pi my queen bom huhuhu i love you forever🫶🏻🫶🏻🫶🏻 #2ne1 #parkbom #fyp #fypシ #popstival2022 ♬ You and I (Park Bom) – 2NE1

Seperti yang korang lihat dalam klip TikTok di atas, bintang berusia 38 tahun itu dilihat memakai gaun hitam dengan aksesori rantai manik minimum yang melengkapkan penampilannya. Peminat teruja melihat Park Bom membuat persembahan secara langsung di atas pentas. Namun, ramai yang merasa bimbang tentang kesihatannya.

Menerusi tangkap layar di ruangan komen TikTok tersebut, ramai peminat berasa terkejut kerana berat badannya naik secara drastik berbanding penampilannya tahun lepas.

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat

Terdapat juga peminat lain yang turut meminta netizen agar berhenti bertanya mengenai penampilan penyanyi itu dan seharusnya menyokongnya.

IKLAN

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat

Terdahulu pada Januari 2021, bekas ahli 2NE1 itu mengumumkan bahawa dia telah kehilangan 11kg daripada 70kg selepas melakukan diet Juvis yang terkenal.

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat
FOTO: Daily Naver

BACA LAGI: Unnie! Sandara Park Teruja Bersama 2NE1 Hingga Kasut Tercampak Di Coachella

Park Bom didiagnosis dengan Attention Deficit Disorder (ADD)?

Berat Badan Naik Secara Drastik, Imej Terbaru Park Bom Cetus Kebimbangan Peminat
FOTO: Canva

Bekas wartawan hiburan dan kini YouTuber Lee Jin-ho, menjelaskan isu tersebut dalam sebuah hantaran di halaman YouTubenya pada 24 Oktober yang lalu. Dia berkata bahawa Park Bom telah didiagnosis dengan Attention Deficit Disorder (ADD) yang menyebabkan penyanyi tersebut tidak dapat mengawal tabiat pemakanannya.

IKLAN

YouTuber itu juga berkata,

“Saya telah bertanya secara langsung kepada YG Entertainment, dan mereka juga mengakui sukar untuk mengawal Park Bom. Lebih-lebih lagi apabila tertekan, Bom akan makan apa sahaja yang diingini dan disebabkan itu dia sukar untuk menjaga berat badan. Bukan hanya berat badan, Park Bom juga seorang yang tidak kisah akan fesyen yang digayakan oleh nya.”

Lee Jin-ho turut meluahkan kebimbangan dan menjelaskan, “Berat badan Park Bom telah mendadak naik selepas kemunculan nya pada Julai dan Ogos yang lalu. Ramai yang risau akan keadaan beliau yang mungkin menghadapi masalah yang mencetuskan rasa stress buat dirinya.”

Agensi menafikan dakwaan masalah kesihatan

Untuk menghentikan sebarang spekulasi daripada peminat, baru-baru ini agensi Park Bom iaitu D-Nation telah memberi respons bahawa penyanyi tersebut sihat dan tidak mempunyai masalah kesihatan.

IKLAN

“Park Bom tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan. Dia hanya naik berat kerana sudah lama tidak aktif. Dia sekarang sedang mengamalkan diet.”

ARTIKEL BERKAITAN: CL 2NE1 Tunjuk Sokongan Pada Jisoo Blackpink! Ini 4 Trivia Lagu ‘Ice Cream’

Untuk pengetahuan korang, dalam beberapa bulan terakhir ini Park Bom memang tidak seaktif artis K-pop lainnya. Terakhir kali dia membuat persembahan adalah ketika semua anggota 2NE1 bergabung di atas panggung Coachella 2022 pada bulan April yang lalu. Sebelum penampilannya di Coachella 2022, Park Bom telah mengeluarkan single bertajuk “Flower” yang menampilkan Kim Min Suk dari MeloMance.

Sumber: (1)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.