Sumber Foto: Instagram Taylor Swift

 

Taylor sememangnya adalah definisi #GirlPower untuk generasi baru sekarang.

 

Beberapa minggu lalu, penyanyi Cardigan Taylor Swift baru saja meraikan kejayaan album terbarunya, Folklore yang menerima beberapa pencalonan penting untuk Anugerah Grammy 2021.

Ia adalah menerusi kaktegori Album Tahunan Terbaik (Folklore), Lagu Tahunan Terbaik (Cardigan), Persembahan Solo Pop Terbaik (Cardigan) dan Persembahan Duo/Berkumpulan Pop Terbaik (Exile bersama Bon Iver). Bukan itu saja, ciptaan lagu Taylor bertajuk Beautiful Ghosts untuk filem Cats juga telah menerima pencalonan bagi kategori Lagu Ciptaan Terbaik untuk Media Visual hasil kolaborasinya bersama Andrew Lloyd Webber.

ARTIKEL BERKAITAN: Teori Taylor Swift ‘Cintakan’ BFF Karlie Kloss Jadi Topik Hangat Album Baru – REMAJA

Belum sempat Taylor ke Anuugerah Grammy yang akan dilangsungkan awal tahun hadapan, dia sekali lagi melakukan kejutan dengan mengumumkan album terbarunya yang akan dilancarkan, tengah malam ini!

IKLAN

WHAT?!

Pengumuman mengejutkan daripada Taylor itu sekali lagi dilakukan menerusi akaun Instagram-nya, sama seperti yang dilakukan untuk pelancaran Folklore beberapa bulan yang lalu.

Kata Taylor, album kesembilan ini umpama kesinambungan kepada Folklore dan berjudul ‘Evermore’.

Dua Album Dalam Tahun Pandemik, Taylor Swift Buat Kejutan Album BARU Malam Ini!

“Senang cerita, kami tidak mampu untuk berhenti menulis lagu. Kami mempunyai pilihan untuk berhenti dan pusing semula. Ataupun kami boleh teruskan projek ini dengan material baru tersebut. Saya tidak pernah melakukan perkara seperti ini sebelum ini.

IKLAN

“Dahulu, saya akan menganggap album sebagai permulaan era baru dan terus merancang untuk mengeluarkan projek seterusnya selepas sebuah album dilancarkan. Ada sesuatu yang berbeza dengan Folklore.

“Dalam pembuatan album Folklore, saya terasa diri saya kembali semula ke diri saya yang asal. Dan saya terus menulis lagu untuknya bersama Aaron Dessner, Jack Antonoff, WB dan Justin Vernon,” jelasnya panjang lebar.

Untuk pengetahuan, Taylor bakal menyambut hari kelahirannya yang ke 31 pada 13 Disember ini. Oleh kerana nombor kegemarannya adalah 13 dan ini adalah usia yang istimewa untuk Taylor (13 diterbalikkan menjadi 31, duh), Taylor merasakan album Evermore ini adalah kejutan paling istimewa untuk peminatnya yang tidak putus-putus memberikan sokongan.

Menerusi Evermore, Taylor memuatkan 15 trek baru dalam album standard dan tambahan 2 lagi trek bonus dalam edisi Deluxe berjudul Right Where You Left Me dan It’s Time To Go.

IKLAN

Selain daripada album baharu ini, Taylor juga akan melancarkan sekaligus video muzik untuk single berjudul Willow di akaun YouTube Taylor Swift.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

How GREAT is this?!

Taylor tidak lagi ‘bermain’ dengan peraturan yang sama dalam dunia muzik. Sekiranya dia merasakan perlu mengeluarkan DUA buah album dalam tahun yang sama (mirip keputusan Ariana Grande menerusi Sweetener dan Thank You, Next – but that is another story), dia AKAN melakukannya kerana dia BOLEH melakukannya.

Tak sabar untuk mendengarkan album Evermore ini!

ARTIKEL BERKAITAN: Taylor Swift, Shawn Mendes Telah Bertunang Dengan Pasangan Secara Senyap-Senyap?! – REMAJA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI