Sumber Foto: Refinery29 & Mirror.Co

 

Wait, what?!

Angin gosip di Hollywood hangat mengatakan bahawa kedua-dua penyanyi yang baru muncul dengan filem dokumentari sendiri pada minggu lepas ini telahpun bertunang!

*

Kita semua tahu, Taylor Swift akhirnya kini sedang bahagia dalam hubungannya bersama pelakon, Joe Alwyn apabila mereka sama-sama berpendapat untuk tidak menjadikan hubungan mereka itu sebagai ‘public spectacle’ seperti yang pernah terjadi kepada hubungan TayTay sebelum ini.

Begitu juga dengan penyanyi Wonder, Shawn Mendes yang masih kekal dengan Camila Cabello. Walaupun hubungan itu dikatakan hanyalah satu trik promosi dan pemasaran bagi Shawn dan Camila dan tiada rasa cinta sebenar yang wujud di antara mereka, namun ia masih bertahan sejak tahun lalu.

In Hollywood timezone, that just means FOR.E.VER.

Justeru, apabila Taylor dan Shawn digosipkan telahpun mengikat tali pertunangan dengan pasangan masing-masing secara senyap semasa musim pandemik ini, kami sedikit terkejut tetapi jujurnya, boleh mengagak itu adalah langkah seterusnya bagi mereka berdua.

Dalam temuramah bersama Entertainment Tonight, Shawn mengakui dia pernah bercakap mengenai fasa seterusnya bersama Camila.

Taylor Swift, Shawn Mendes Telah Bertunang Dengan Pasangan Secara Senyap-Senyap?!
Sumber Foto: EOnline

Seperti yang kami katakan tadi, Shawn dan Camila telah menjadi pasangan ‘official’ sejak 2019. Tetapi kita selalu lupa bahawa mereka telah lebih lama rapat sejak tahun 2014.

IKLAN

Dalam dokumentari terbaru Shawn di Netflix, dia berkata setiap lagu yang pernah ditulis olehnya selama ini adalah mengenai Camila! Ini termasuklah lagu ‘Treat You Better’ semasa Camila sedang bersama lelaki lain.

Kata Shawn kepada Entertainment Tonight, mereka telah berbincang mengenai masa depan hubungan ini termasuklah kemungkinan untuk bertunang.

“Yeah semestinya. Saya rasa untuk saya, walaupun jika saya enggan bercakap mengenai perkara itu, saya pernah memikirkan. I don’t know, saya benar-benar rasakan jika seseorang itu tahu (sudah bersedia untuk bertunang), dia akan tahu.

“Camila telah menjadi salah seorang kawan rapat saya sejak saya berusia 15 tahun. Saya tahu kami masih muda, jadi saya enggan terburu-buru. Tapi bila kita sudah menemui seseorang yang sesuai dengan kita, you know that you have found your person.

*Ah, sama-samalah kita heartbroken secara berjemaah.*

IKLAN

*

*

Dari satu relationship ke relationship yang lain.

Peminat Taylor Swift percaya bahawa Taylor mungkin telah memberikan petunjuk mengenai persoalan sama ada dia dan Joe Alwyn benar-benar telah bertunang ataupun belum.

Semasa Taylor menyanyikan semula lagu popularnya, Love Story pada minggu lalu, lirik chorus terakhir pada lagu itu telah ditukar. Lirik asalnya berbunyi “baby just say yes”. Sebaliknya, Taylor menyanyikan, “baby just SAID yes”. Ouhh.. did she said YES to him?

IKLAN

Kita semua tahu, Taylor gemar untuk memberikan petunjuk atau easter eggs kepada peminatnya menerusi lagu, persembahan dan video muziknya. Adakah ini satu lagi petunjuk daripada Taylor?

Ketika ditemuramah oleh Entertainment Weekly minggu ini, Taylor secara kasualnya bercakap mengenai hubungannya dengan Joe iaitu sesuatu yang jarang sekali dilakukan olehnya.

Taylor Swift, Shawn Mendes Telah Bertunang Dengan Pasangan Secara Senyap-Senyap?!
Sumber Foto: Pinterest 

“Ketika merekodkan Folklore, orang yang tahu mengenai projek ini hanyalah mereka di dalam studio tersebut, boyfriend saya, keluarga saya dan pasukan pengurusan saya.” BOYFRIEND? Ya kita tahu dia ialah Joe Alwyn.

Cuma, ini adalah kali pertama Taylor memanggilnya dengan gelaran ‘boyfriend’.

Apapun, REMAJA pasti kedua-dua pasangan ini akan sampai ke fasa pertunangan – jika bukan sekarang, pastinya tidak lama lagi.

*

Jangan lepaskan peluang untuk menghantarkan penyertaan secara online bagi pencarian Hero Remaja 2021 bermula 7 Disember sehingga 20 Disember 2020. KLIK DI SINI.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI