Bella Hadid Dinobat Sebagai Wanita Tercantik Di Dunia Menurut Kajian Greek

1159

Agak-agaknya apa perasaan korang bila dinobatkan menjadi perempuan paling cantik di dunia? Mesti bangga kan? Hiks!

Menurut kajian yang telah dibuat oleh Greek Golden Ratio of Beauty Phi, Bella Hadid telah pun dinobatkan sebagai wanita tercantik di dunia kerana mencapai hampir 94.35% tahap kesempurnaan Golden Ratio, menjadikkan individu ini paling dekat dengan idea kesempurnaan Greek Purba.

Kajian ini telah dijalankan oleh pakar bedah plastik Dr. Julian De Silva yang membuat penilaian khusus terhadap mata, bulu kening, hidung, bibir, dagu, rahang dan bentuk muka beberapa selebriti wanita terkenal dunia.

IKLAN

Beyonce berada di tempat kedua, diikuti Amber Heard dan tempat keempat adalah Ariana Grande.

Kalau korang tak tahu, The Golden Ratio ini merupakan persamaan matematik yang dicipta oleh orang Greek dalam menilai kecantikan wajah seseorang.

Mengikut perkongsian De Silva di laman instagramya, beliau menjelaskan bagaimana persamaan itu dikira dan katanya, ia sudah mula digunakan sejak zaman Kebangkitan Eropah, di mana para selebriti akan menggunakan ratio daripada kaedah persamaan matematik sebagai bantuan dalam menghasilkan karya mereka.

Hm, macam mana guys? Korang bersetuju tak dengan kajian yang mereka buat dengan memilih Bella Hadid sebagai wanita paling cantik di dunia? Hehe!

Sumber: Astro Awani