Selepas lebih kurang empat bulan perniagaannya dihentikan operasi akibat PKP, bintang Hero Remaja 2017, Safwan Nazri diuji apabila berlaku kebakaran cawangan kedainya di Kuala Lumpur.

Memulakan perniagaan francais Ayo Fried Chicken kira-kira dua tahun yang lalu, Safwan kini sudah mempunyai enam cawangan francais termasuk di Lembah Klang dan bahagian utara seperti Kedah dan Perak.

BACA: Safwan Nazri Berjaya Buka Cawangan Ayam Goreng Cheese Yang Ke-4 Dalam Tempoh Setahun

Baru Mula Beroperasi Selepas 4 Bulan Ditutup, Safwan Nazri Reda Diuji Kedai Terbakar
Instagram Safwan Nazri

Mengakui bahawa perniagaannya sedikit terjejas akibat PKP ini, Safwan sekali lagi reda apabila dia diuji dengan kebakaran yang berlaku di kedai cawangan Podium, Sungai Penchala, Kuala Lumpur.

IKLAN

“Baru sahaja nak mulakan semula operasi perniagaan di cawangan Podium KL, saya telah menerima khabar duka cita apabila pekerja kami menelefon memberitahu bahawa berlakunya kebakaran di kedai kami. Pada mulanya saya terkejut dan panik kerana ingatkan satu Podium terbakar, tetapi Alhamdulillah api berjaya dipadamkan segera dan tiada sebarang kemalangan jiwa berlaku,”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safwan Nazri (@safwannazri)

IKLAN

“Saya juga tidak dapat memastikan lagi berapa kerugian yang ditanggung kerana belum sempat untuk melihat secara keseluruhannya. Tetapi dianggarkan lebih kurang RM5000 hingga RM6000 jugalah. Apa-apa pun saya tetap bersyukur kerana tidak ada yang cedera dan masih ada peralatan berniaga yang boleh digunakan lagi. Saya anggap ini sebagai ujian yang diberikan oleh Allah SWT dan reda dengan ketentuanNya. Mungkin ada rezeki yang lebih baik Dia akan berikan pada saya nanti,” jelas Safwan.

Baru-baru ini juga, Safwan dilihat menghadiahkan ibunya sebuah kereta mewah BMW sempena hari ulang tahun permaisuri hidupnya itu.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safwan Nazri (@safwannazri)

“Alhamdulillah, memang niat saya nak berikan hadiah kereta buat Mama dan keluarga. Lagi pun, Mama banyak membantu saya dalam perniagaan ini. Mama juga antara individu yang selalu memberikan semangat untuk melakukan apa sahaja perkara yang saya ceburi. Saya juga percaya sekiranya kita bahagiakan kedua ibu bapa, insyaAllah Allah akan berikan rezeki yang lebih banyak,” tambahnya lagi.

Walaupun sibuk menguruskan perniagaan, Safwan menjelaskan dia tetap ingin terus aktif dalam dunia lakonan dan tidak akan sesekali meninggalkan minatnya itu. Disebabkan PKP ini, banyak tawaran yang masih lagi terpaksa ditunda dan berharap agar selepas ini dia bakal kembali di kaca televisyen.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI