Setiap manusia akan punya detik dalam kehidupan sendiri apabila mereka menerima hidayah untuk berubah. Sama ada cepat atau lambat perjalanan hijrah seseorang itu semuanya telah menjadi takdir Allah SWT.

Baru-baru ini anak sulung Krisdayanti, Aurel Hermansyah telah memuat naik gambar dirinya dalam satu penggambaran khas berhijab dalam busana serba hitam yang difoto oleh jurufoto terkenal Indonesia, Rio Motret.

IKLAN

Dalam hantaran tersebut dia menulis, “Tidak kira di peringkat mana anda berada, selalu sandarkan semuanya kepada Allah SWT. Sekrang-kurangnya anda mencuba.” Walaupun baru mengumumkan sudah berhijab, isteri kepada Atta Halilintar ini dilihat sudah mengenakan hijab sejak Ramadan lalu.

Meninjau ke Instagram Atta, youtuber terkenal itu mengucapkan rasa syukur dengan penghijrahan isterinya. Ujarnya, “Selalu bangga dengan hijrahmu yang semakin kuat dan bijak. Bidadari dunia akhirat mamanur amin.” Pasangan popular ini sebelum ini melalui detik hitam apabila Aurel keguguran anak pertama mereka ketika baru satu bulan hamil. Namun begitu mereka cukup kuat menghadapi insiden itu.

IKLAN

Aurelie Hermansyah Tampil Berhijab, Atta Halilintar Luah Rasa Bangga

IKLAN

Selain itu, pasangan ini juga bijak menggunakan populariti mereka ke arah kebaikan. Buktinya, baru-baru ini mereka telah berjaya mengutip wang derma bernilai lebih RM600 ribu untuk digunakan dalam pembangunan semula Palestin yang teruk diserang Israel.

Sumber: Instagram Aurelie Hermansyah & Atta Halilintar

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI