Instagram Athisha Khan

Tahniah kami ucapkan kepada Athisha Khan kerana baru sahaja menamatkan pelajarannya dalam jurusan undang-undang perniagaan di University of Birmingham, United Kingdom. Athisha atau lebih mesra dipanggil sebagai Sha dilihat memuat naik gambar majlis graduasi yang hanya diraikan bersama keluarga di rumah.

Athisha Khan Rai Hari Graduasi Bersama Keluarga, Tak Kisah Tidak Konvo Di UK
Instagram Athisha Khan

Ketika dihubungi Remaja, Athisha tidak keberatan untuk berkongsi kisah tentang sebab mengapa dia hanya menganjurkan majlis graduasi di rumah, dan bukannya di United Kingdom.

“Sebenarnya Sha habis belajar dalam bulan Jun lalu dan majlis graduasi di universiti pula diadakan pada bulan Ogos. Tetapi, Sha memilih untuk tidak menghadiri majlis tersebut disebabkan pada ketika itu Sha belum menerima dos kedua vaksin,” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Athisha Khan (@athishakhan)

Ditanya sama ada dia tidak terkilan atau sedih kerana tidak dapat meraikan majlis graduasi di universitinya, Athisha punya alasannya tersendiri.

IKLAN

“Memanglah best kalau dapat meraikan hari graduasi di sana, tetapi dalam keadaan sekarang ini, mesti tidak semua keluarga Sha boleh ke sana. Jadi, Sha ambil keputusan untuk buat majlis kecil-kecilan sendiri bersama ahli keluarga yang lain. Sha rasa lagi best sebab semua ahli keluarga ada bersama untuk meraikan kejayaan Sha. Tidak langsung rasa terkilan kerana insyaAllah minggu ini Sha akan pulang ke UK untuk mengemas semua barang di apartment dan berpindah balik ke Malaysia,” tambahnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Athisha Khan (@athishakhan)

Sepanjang pandemik ini, Athisha juga turut menghadiri kelas secara online dan ia merupakan satu cabaran buatnya kerana terpaksa berhadapan dengan perbezaan waktu.

IKLAN

“Sama seperti pelajar-pelajar lain yang perlu mengikuti kelas secara online, masing-masing punya cabaran yang tersendiri. Bagi Sha, perbezaan waktu antara Malaysia dan UK antara cabaran yang perlu dilalui. Kita kena ikut masa mereka dan apa yang penting disipilin memainkan peranan sama ada untuk terus mengikuti kelas tersebut atau tidak,”

Athisha Khan Rai Hari Graduasi Bersama Keluarga, Tak Kisah Tidak Konvo Di UK
Instagram Athisha Khan

“Kalau ikutkan boleh sahaja nak mengikuti kelas seperti biasa di UK, tapi sebab Sha belum fully vaccinated, jadi Sha memilih untuk belajar dari rumah sahaja. Sewaktu menerima email dari universiti yang menawarkan suntikan vaksin di sana, Sha baru sahaja mendapat dos pertama di Malaysia. Jadi berfikir baik Sha teruskan sahaja menunggu untuk mendapatkan dos kedua di sini dan mengambil keputusan untuk mengikuti kelas secara online sahaja,” jawab Athisha Khan.

IKLAN

Buat masa sekarang, adik kepada selebriti popular Neelofa ini tidak terfikir lagi untuk melanjutkan pelajarannya, tetapi Athisha mahu lebih memberi fokus kepada kerjayanya sebelum ini iaitu sebagai pencipta kandungan digital.

Athisha Khan Rai Hari Graduasi Bersama Keluarga, Tak Kisah Tidak Konvo Di UK
Instagram Athisha Khan

“Sekarang ni Sha belum lagi ada plan untuk sambung belajar kerana Sha ingin fokus kepada kerja-kerja sebelum ini seperti menyediakan kandungan YouTube, seperti yang Sha dah buat sebelum ini. Kini, Sha lebih banyak masa untuk memberi fokus kepada kerja-kerja ini kerana dahulunya Sha terpaksa membahagikan masa dengan belajar juga.
So, mungkin lepas ni Sha akan bina satu pasukan Sha sendiri dan mungkin Sha akan mencari editor untuk siaran YouTube Sha sendiri,” jelasnya lagi.

Sekali lagi tahniah kami ucapkan kepada Athisha Khan dan semoga maju jaya dalam setiap apa yang dilakukannya selepas ini.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI