Dianggap secara meluas sebagai salah seorang pemain bola sepak Inggeris terbaik dan paling berjaya yang pernah hidup, David Beckham telah menjalani kehidupan yang dikelilingi peminat buat sekian lama.

ARTIKEL BERKAITAN: Brooklyn Beckham Cipta Semula Tradisi David & Victoria Sewaktu Berkahwin, 23 Tahun Lalu

Asap Lilin Pun Perlu ‘Kemas’, David Beckham Dedah Dirinya Hidap OCD!

Beliau juga telah memenangi beberapa penghormatan bola sepak antarabangsa, memimpin pasukan ikonik Manchester United dan Real Madrid untuk kejohanan liga dan kegemilangan Eropah.

Selain daripada mempunyai kerjaya yang membanggakan, beliau juga merupakan suami kepada selebriti jelita dari kumpulan pop Spice Girls, Victoria Beckham.

Asap Lilin Pun Perlu ‘Kemas’, David Beckham Dedah Dirinya Hidap OCD!

Namun siapa sangka hidup bintang terkenal yang kelihatan bahagian itu turut  mempunyai noda hitam apabila beliau mendedahkan penyakit kecelaruan obsesif-kompulsif (OCD) yang dihidapinya.

IKLAN

Dalam dokumentari Netflix baru-baru ini, beliau berkata bahawa dirinya sering menghabiskan masa berjam-jam membersihkan dan mengatur rumahnya meskipun ketika itu seluruh ahli keluarganya sedang lena dibuai mimpi.

Asap Lilin Pun Perlu ‘Kemas’, David Beckham Dedah Dirinya Hidap OCD!

“Hakikatnya setiap hari saya akan membersihkan rumah, menghidupkan lampu dengan skala keterangan yang betul dan bersihkan setiap pinggan mangkuk yang kotor,”

“Bahkan ketika saya membersihkan lilin, saya akan pastikan asap yang keluar hanya berada dalam ‘kawasan’ lilin itu sahaja. Ya, saya tahu itu pelik,” akui bekas kapten bola sepak England itu.

IKLAN

Asap Lilin Pun Perlu ‘Kemas’, David Beckham Dedah Dirinya Hidap OCD!

Menurut isterinya juga, David adalah seorang yang mementingkan kesempurnaan dan mempunyai ritual pembersihan yang sangat ‘strict’ baginya.

Menurut Daily Mail, suami penyanyi itu akan mengira pakaian dan meletakkan majalah dalam garis lurus dan corak simetri.

IKLAN

“Saya mempunyai gangguan obsesif kompulsif (OCD) ini di mana saya perlu mempunyai segala-galanya dalam garis lurus atau semuanya perlu berpasangan. Saya akan meletakkan tin Pepsi saya di dalam peti sejuk dan jika terlalu banyak maka saya akan meletakkannya di dalam almari lain kerana ianya perlu kelihatan sempurna di mata saya,” ujar beliau.

BACA LAGI: “Bersyukur Sangat..” 6 Tahun Cedok Pengalaman Sebagai Model Hijabi, Qasrina Karim Capai Tuah Pada 2023 – REMAJA

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IHSAN FOTO: Getty Images, England Football

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI