Pengiktirafan senarai 100 Wajah Tercantik (100 Most Beautiful Faces) oleh TC Candler sentiasa dinanti-nantikan pada setiap tahun oleh peminat selebriti seluruh dunia. Di platform REMAJA sendiri, saban tahun ruang komentar bagi perkongsian kami mengenai senarai lelaki dan gadis tercantik itu sentiasa dibanjiri dengan respon balas pembaca. Begitu hebat penangan senarai TC Candler ini dalam kalangan peminat.

Baru-baru ini, pencalonan bagi senarai tahun 2022 telahpun dibuka dan peminat berpeluang untuk mengundi setiap calon kegemaran mereka yang akhirnya bakal disenarai pendek.

Jika pada tahun-tahun sudah, beberapa selebriti Malaysia turut meloloskan diri ke peringkat pencalonan ini seperti Tabby daripada kumpulan Dolla dan pelakon serta juara Hero Remaja 2011/2012, Fattah Amin.

ARTIKEL BERKAITAN : “Vote For Malaysia”, Fattah Amin Tercalon 100 Lelaki Paling Kacak Di Dunia – REMAJA

Tahun ini, rezeki nampaknya berpihak kepada model dan pelakon yang telah mencetuskan fenomena menerusi drama Melur Untuk Firdaus, Anna Jobling.

IKLAN

Anna Jobling Tercalon Antara Gadis Tercantik Di Dunia Untuk 2022

Anna, 22 menjadi calon tunggal dari Malaysia bagi edisi 2022 dan pencalonan ini ujarnya tidak disangka-sangka akan diperolehinya. Kata Anna kepada portal media, dirinya amat bersyukur dan gembira biarpun perasaan terkejut menerpa terlebih dahulu apabila mendapat tahu tentang berita tersebut.

“Terima kasih sangat-sangat. (Bagi saya) kecantikan dalaman adalah lebih penting berbanding luaran. Kedengaran sangat klise apabila seseorang mengatakan sedemikian. Namun hakikatnya, kecantikan itu subjektif.”

IKLAN

Anna Jobling Tercalon Antara Gadis Tercantik Di Dunia Untuk 2022

“Jika (seseorang) mempunyai attitude terpuji dan baik, secara automatiknya ia menjadikan seseorang itu cantik luar dan dalam. Tidak kisah bagaimana rupa parasnya, tetapi jika (dia) sayangkan diri dan yakin; maka secara langsung dirinya cantik dari segala aspek,” kata finalis Dewi Remaja 2018/2019 itu.

BACA LAGI : Tabby Dolla Tercalon Dalam Senarai 100 Wanita Tercantik 2021 – REMAJA

IKLAN

Anna kini berdepan saingan sengit daripada calon-calon dari benua Asia termasuklah Jisoo Blackpink (Korea Selatan), Ylona Garcia (Filipina), Kiko Chan (Vietnam) dan Momona Ramada (Jepun).

Bagi mengundi Anna, korang terlebih dahulu perlu menyertai komuniti Patreon TC Candler.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI