Sumber Foto: Tangkap Layar Facebook Info Roadblock JPJ/Polis

 

Bukanlah niat kami untuk menakutkan korang, tetapi ini adalah situasi yang harus dijadikan sebagai penbagai pengajaran oleh kita semua.

 

Sewaktu seorang pejalan kaki cuba untuk melintas jalan raya sebelum lampu trafik dekat Jalan Ampang, individu yang hanya dikenal pasti sebagai seorang wanita itu telahpun dilanggar oleh sebuah kenderaan.

IKLAN

Kejadian yang berlaku sekitar jam 4 petang berhampiran susur keluar Flamingo itu dilaporkan terjadi apabila wanita ingin mempercepatkan langkahannya semasa melintas jalan (mungkin kerana cuaca hujan).

Namun sebelum menghampiri bahu jalan tersebut, dia melangkah ke hadapan tanpa menoleh dahulu ke arah kenderaan di laluan paling kiri yang sedang bergerak. Akibatnya, wanita tersebut dilanggar oleh sebuah kenderaan jenis Proton Wira.

Allahu! Padah Tidak Toleh Sebelum Lintas Jalan, Wanita Dilanggar Kenderaan

IKLAN

Biarpun kami tidak pasti sama ada mangsa tercedera parah ataupun ringan akibat insiden itu, berdasarkan sebuah video yang sempat direkodkan oleh kamera dashcam seorang pengguna jalan raya menunjukkan wanita tersebut cuba dibantu oleh orang ramai.

Tonton video kejadian tersebut DI SINI.

IKLAN

Tak kiralah jika korang ingin melintas jalanraya pada waktu puncak seperti ini ataupun ketika jalan lengang, jangan sesekali terlupa untuk menoleh ke kanan dan ke kiri demi memastikan keadaan selamat untuk korang lintas, okay.

Sumber : Facebook Info Roadblock JPJ/Polis

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI