Kepada semua pengundi muda, bersiap sedia untuk mengambil cuti hari mengundi!

Sebentar tadi, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan 19 November 022 sebagai hari pengundian bagi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Manakala, tarikh penaman calon dan pengundian awal pula masing-masing ditetapkan pada 5 November dan 15 November 2022.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Ghani Salleh juga memaklumkan bahawa tempoh berkempen ditetapkan selama 14 hari bermula selepas pengisytiharan calon-calon yang bertanding.

Ini bermakna, dari 5 November (Sabtu) hingga jam 11.59 malam pada 18 November (Jumaat) kelak, korang akan mula melihat ‘perang’ bendera, poster dan pelbagai bentuk bahan promosi di sekitar kawasan korang.

IKLAN

Bagi mereka yang belajar dan berkhidmat di luar negara, urusan permohonan undian pos luar negara untuk PRU15 akan dibuka bermula daripada 10 Oktober 2022.

Dalam pada itu, beliau turut memaklumkan perlantikan 222 orang Pegawai Pengurus Pilihan Raya yang akan dibantu oleh 1,264 orang Penolong Pegawai Pengurus bagi Pilihan Raya Umum kali ini.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Apa Terjadi Kepada Malaysia Selepas PM Umum Parlimen Bubar? – REMAJA

Haa, dah bersedia tak untuk mengundi guys bagi PRU15 ini?

IKLAN

BACA LAGI : Throwback Tarikh-Tarikh Pilihan Raya Di Malaysia Sejak 1959 – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI