Teruja apabila terpilih dalam filem terbaharu Kahar Kapla High Council, pelakon berbakat besar, Aedy Ashraf berkata karya tersebut adalah sebagai penutup buat dirinya bagi membawa watak pelajar sekolah, selepas berjaya menambat hati penonton dengan naskhah Project: Anchor SPM.

Menurut Aedy, dia memilih untuk berlakon dalam filem ini disebabkan jalan ceritanya yang lebih segar dan menarik.

BACA LAGI : Amelia Henderson Enggan Kembali Semula Bersama Aedy Ashraf

Aedy Ashraf Jadikan ‘Beja’ Sebagai Penutup Watak Budak Sekolah Dalam Karier Lakonan

“Sebelum ini penutup watak pelajar sekolah dalam karier saya ialah drama Project: Anchor SPM kerana bagi saya bila sudah tua, apabila ingin bercerita kepada anak-anak dan cucu yang saya sudah menutup karakter ini dengan kemas pada waktu itu.

“Tapi ada tawaran datang yang saya rasa macam lagi bagus, mungkin ia adalah penutup watak pelajar sekolah yang lagi solid. Jadi, Kahar Kapla High Council akan jadi penutup karakter budak sekolah saya,” katanya kepada Remaja.

Bertanya pula mengenai penonton yang meletakkan jangkaan yang tinggi bagi filem ini, pelakon berusia 30 tahun itu memaklumkan dia akan lakukan yang terbaik dan tidak akan menghampakan para peminat siri Projek: High Council sementelah mereka menonton filem ini.

IKLAN

BACA LAGI : Amelia Henderson & Aedy Ashraf Kini Hanyalah Kawan, Tak Rapat Macam Dulu

Aedy Ashraf Jadikan ‘Beja’ Sebagai Penutup Watak Budak Sekolah Dalam Karier Lakonan

“Bagi saya harapan yang tinggi yang diberikan penonton pasti ada kerana mereka sudah menonton naskhah yang sebelum ini iaitu Projek: High Council yang kita tahu memang berjaya.

“Saya sebagai pelakon tidak boleh hentikan expectation mereka. Jadi, saya akan buat yang terbaik dan mereka tidak akan hampa. Mungkin ia akan menjadi lebih daripada apa yang mereka jangkakan,” ujarnya.

Berkongsi pembabitannya dalam naskhah diarahkan Razaisyam Rashid itu, Aedy berkata, dia sebagai pemain dalam karya hebat ini akan memberikan komitmen semaksima yang mungkin.

IKLAN

“Bagi saya, filem ini adalah persediaan yang paling besar kerana ini adalah filem yang besar. Selain semua team yang ada telah memberikan usaha yang maksima bagi menjayakan karya ini.

BACA LAGI : ‘Terima Kasih Untuk Semua Kenangan Terindah’ -Komen Manis Aedy Ashraf Buat Amelia Henderson

Aedy Ashraf Jadikan ‘Beja’ Sebagai Penutup Watak Budak Sekolah Dalam Karier Lakonan

“Kita sebagai pemain sudah pasti akan mewakili semua kru yang terlibat apabila figura kita sudah keluar di pawagam nanti,” tuturnya lagi.

IKLAN

Sekadar info, Aedy Ashraf menggalas watak sebagai Beja. Turut terpilih untuk membarisi filem prekuel berkenaan ialah model serta bakat baharu, Sky Iskandar sebagai Megat.

Selain itu, dua watak lain berjaya menerusi sesi uji bakat adalah Thompson Goh dan Khenobu yang masing-masing memegang watak Li dan Jojo.

Dalam Kahar Kapla High Council, Amir Ahnaf diberi kepercayaan untuk memegang watak utama.

Aedy Ashraf Jadikan ‘Beja’ Sebagai Penutup Watak Budak Sekolah Dalam Karier Lakonan

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Aedy Ashraf

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI